Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lammasnyytit

Näissä nyyteissä maistuu välimerelliset maut, lammas ja salaattijuusto. Nyytit maistuvat väli- tai iltapalana, kahvipöydässä tai keittoruoan lisäkkeenä.

Lammasnyytit
Lammasnyytit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Jogurttivoitaikina

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon

Täyte

  • 200 g lampaan jauhelihaa
  • 1 (100 g) sipuli
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää jogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina suorakaiteen muotoisena kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa.
  2. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa pannulla. Mausta pippurilla ja persiljalla. Jäähdytä.
  3. Kauli taikina levyksi. Leikkaa taikinapyörällä 10 x 10 cm:n neliöiksi. Lusikoi jauhelihaseosta neliöille. Valuta juustokuutiot ja jaa jauhelihatäytteen päälle.
  4. Voitele munalla taikinaneliöiden kulmat. Sulje nyytit keräämällä kulmat yhteen. Puristele reunat tiiviisti sormenpäillä kiinni. Voitele munalla.
  5. Paista 225 asteessa kullanruskeiksi, 13 - 15 min.
  6. Tarjoa keiton tai salaatin kanssa tai kahvi- tai teepöydässä.

Vinkki

Ripota nyyttien pinnalle voitelun jälkeen pinjan- seesamin- tai unikonsiemeniä

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 297 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 21 g
Rasva 19,3 g
Tyydyttynyt rasva 10,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search