Lammasnyytit

Lammasnyytit

Näissä nyyteissä maistuu välimerelliset maut, lammas ja salaattijuusto. Nyytit maistuvat väli- tai iltapalana, kahvipöydässä tai keittoruoan lisäkkeenä.

1 h 5 min
keskitaso
284 kcal / 100g
0
1

Ainekset17 kpl

17 kpl

Jogurttivoitaikina

150 g
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 dl

Täyte

200 g
lampaan jauhelihaa
1 100 g
sipuli
1 rkl
1 tl
sitruunapippuria
1 dl
persiljaa hienonnettuna
1 prk (180 g)

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää jogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina suorakaiteen muotoisena kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa.
  2. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa pannulla. Mausta pippurilla ja persiljalla. Jäähdytä.
  3. Kauli taikina levyksi. Leikkaa taikinapyörällä 10 x 10 cm:n neliöiksi. Lusikoi jauhelihaseosta neliöille. Valuta juustokuutiot ja jaa jauhelihatäytteen päälle.
  4. Voitele munalla taikinaneliöiden kulmat. Sulje nyytit keräämällä kulmat yhteen. Puristele reunat tiiviisti sormenpäillä kiinni. Voitele munalla.
  5. Paista 225 asteessa kullanruskeiksi, 13 - 15 min.
  6. Tarjoa keiton tai salaatin kanssa tai kahvi- tai teepöydässä.

Vinkki

* Ripota nyyttien pinnalle voitelun jälkeen pinjan- seesamin- tai unikonsiemeniä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
131 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)