Siirry sisältöön
Karitsa-munakoisocurry

Karitsa-munakoisocurry

Karitsan paahtopaisti on mureaa ja miedon makuista lihaa, joten se maistuu myös useimmille, joille lampaanliha on liian voimakasta. Täyteläinen karitsacurry on oivallinen ruoka pyhäpäiviin, sillä padan äärestä riittää useammalle ruokailijalle ja se vain paranee uudelleen lämmityksestä.

Karitsa-munakoisocurry

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg karitsan paahtopaistia
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 (n. 800 g) munakoisoa
  • 0 kg merisuolaa
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 pala inkivääriä (3cm)
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 kanelitankoa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® paksumpi ruokakermaa
    Valio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
    Valio paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon

Paistamiseen

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön. Paloittele isohkoiksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese ja kuutioi munakoisot. Levitä munakoisokuutiot työlaudalle talouspaperin päälle. Ripottele pinnalle merisuola ja anna munakoisojen itkeä n. 1/2 h. Kuivaa irtoneste talouspaperilla.
  3. Kuori ja paloittele sipulit. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet ja valkoinen siemenkalvo. Kuori ja hienonna inkivääri.
  4. Kuumenna voi isossa (4 l) padassa tai kattilassa. Ruskista karitsakuutiot voissa useammassa erässä. Siirrä lihat sivuun odottamaan. Lisää pataan nokare voita, sipulit, chili, inkivääri, kardemumma, kurkuma ja kanelitangot. Kuullota keskilämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät hiukan. Lisää lihat ja munakoiso pataan.
  5. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 min, kunnes liha on kypsää.
  6. Lisää lopuksi ruokakerma. Sekoita. Tarkista suola.
  7. Tarjoa keitetyn riisin, couscousin tai kvinoan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search