Karitsa-munakoisocurry

Karitsa-munakoisocurry

1 h
keskitaso
36 kcal / 100g
1
3

Karitsan paahtopaisti on mureaa ja miedon makuista lihaa, joten se maistuu myös useimmille, joille lampaanliha on liian voimakasta. Täyteläinen karitsacurry on oivallinen ruoka pyhäpäiviin, sillä padan äärestä riittää useammalle ruokailijalle ja se vain paranee uudelleen lämmityksestä.

Ainekset

8 annosta
1 kg
karitsan paahtopaistia
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 (n. 800 g)
munakoisoa
merisuolaa
2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
1
punainen chilipalko
pala (3 cm)
inkivääriä
1 rkl
kardemummaa
1 tl
kurkumaa
2
kanelitankoa
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 tl
sokeria
1 prk (2 dl)

Paistamiseen

50 g

Ohje

  1. Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön. Paloittele isohkoiksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese ja kuutioi munakoisot. Levitä munakoisokuutiot työlaudalle talouspaperin päälle. Ripottele pinnalle merisuola ja anna munakoisojen itkeä n. 1/2 h. Kuivaa irtoneste talouspaperilla.
  3. Kuori ja paloittele sipulit. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet ja valkoinen siemenkalvo. Kuori ja hienonna inkivääri.
  4. Kuumenna voi isossa (4 l) padassa tai kattilassa. Ruskista karitsakuutiot voissa useammassa erässä. Siirrä lihat sivuun odottamaan. Lisää pataan nokare voita, sipulit, chili, inkivääri, kardemumma, kurkuma ja kanelitangot. Kuullota keskilämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät hiukan. Lisää lihat ja munakoiso pataan.
  5. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 min, kunnes liha on kypsää.
  6. Lisää lopuksi ruokakerma. Sekoita. Tarkista suola.
  7. Tarjoa keitetyn riisin, couscousin tai kvinoan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
36 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
2 g
Suola
68,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)