Lammasruukut

Lammasruukut

Rapea voitaikinakansi kätkee alleen pitkään haudutetun lammaspadan. Voit tehdä padan halutessasi myös ilman kantta.

1 h 30 min
keskitaso
148 kcal / 100g
2
2

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
karitsan paahtopaistia
2 rkl
4 dl
kuivaa valkoviiniä
4 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
laakerinlehti
5
valkopippuria
5
maustepippuria
1 rkl
timjamia
3 - 5
valkosipulin kynttä
1
sipuli
100 g
lanttua
1 (150 g)
palsternakka
50 g
juuriselleriä
2
porkkanaa
½ tl
suolaa
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
1 prk (180 g)

Voitaikinakansi

2
voitaikinalevyä
kananmunaa
unikonsiemeniä

Ohje

  1. Kuutioi liha ja ruskista voissa. Lisää viini ja vesi. Lisää liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua n. 1/2 t, kunnes liha on hieman kypsynyt.
  2. Kuori ja suikaloi kasvikset. Lisää ne ja anna kiehua vielä 1/2 t. Suurusta pata vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Tarkista maku.
  3. Paista 225 asteessa n. 10 min. Keitä lisäkkeeksi riisiä. Tarjoa lammasruukut riisin ja tuoreen leivän kanssa.
  4. Jaa pata neljään annoskeittoruukkuun. Valuta ja huuhtele juustokuutiot ja jaa ruukkuihin. Kauli voitaikinalevyt ohuemmiksi. Kiinnitä voitaikinapalat ruukkuihin kansiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)