Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lammasruukut

Rapea voitaikinakansi kätkee alleen pitkään haudutetun lammaspadan. Voit tehdä padan halutessasi myös ilman kantta.

Lammasruukut
Lammasruukut

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g karitsan paahtopaistia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 laakerinlehti
  • 5 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 1 rkl timjamia
  • 3-5  valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 100 g lanttua
  • 1 (150 g) palsternakka
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • ½ tl suolaa
  • 1½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Voitaikinakansi

  • 2 voitaikinalevyä
  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg unikonsiemeniä

Ohje

  1. Kuutioi liha ja ruskista voissa. Lisää viini ja vesi. Lisää liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua n. 1/2 t, kunnes liha on hieman kypsynyt.
  2. Kuori ja suikaloi kasvikset. Lisää ne ja anna kiehua vielä 1/2 t. Suurusta pata vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Tarkista maku.
  3. Paista 225 asteessa n. 10 min. Keitä lisäkkeeksi riisiä. Tarjoa lammasruukut riisin ja tuoreen leivän kanssa.
  4. Jaa pata neljään annoskeittoruukkuun. Valuta ja huuhtele juustokuutiot ja jaa ruukkuihin. Kauli voitaikinalevyt ohuemmiksi. Kiinnitä voitaikinapalat ruukkuihin kansiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 8,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • unikonsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search