Siirry sisältöön
Lämmin punajuuri-juustosalaatti

Lämmin punajuuri-juustosalaatti

Valmista lämmintä punajuurisalaattia alkuruoaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Tarjoile lisäksi vihreää salaattia ja rapeaa leipää.

Lämmin punajuuri-juustosalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7 pientä (n. 500 g) raakaa punajuurta
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl siirappia
  • ¾-1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ rkl kuivattua basilikaa
  • 1 iso (130 g) punasipuli
  • 2 (420 g) omenaa
  • 1-2 prk (à 180 g)
    Valio salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Kastike

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 2 rkl siirappia
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • ½ tl mustapippurirouhetta

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa n. 1 cm:n paksuisiksi lohkoiksi ja laita uunivuokaan. Lisää voi nokareina, siirappi ja mausteet. Sekoita hyvin. Paahda 200 asteessa n. 30 min.
  2. Halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ne uunivuokaan kypsennyksen loppupuolella, jotta nekin pehmenevät hiukan.
  3. Kuori ja leikkaa omenat n. 1 cm:n kuutioiksi. Yhdistä lämpimään punajuuri-sipuliseokseen omena ja valutetut juustokuutiot. Viimeistele persiljalla.
  4. Yhdistä kastikkeen aineet keskenään.
  5. Tarjoa salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 104 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 8,3 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search