Lämmin punajuuri-juustosalaatti

Lämmin punajuuri-juustosalaatti

1 h 15 min
keskitaso
112 kcal / 100g
0
0

Valmista lämmintä punajuurisalaattia alkuruoaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Tarjoile lisäksi vihreää salaattia ja rapeaa leipää.

Ainekset

5 annosta
7 pientä (n. 500 g)
raakaa punajuurta
50 g
2 rkl
siirappia
3/4 - 1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ rkl
kuivattua basilikaa
1 iso (130 g)
punasipuli
2 (420 g)
omenaa
1 - 2 prk (à 180 g)
½ dl
persiljaa hienonnettuna

Kastike

2 prk (à 200 g)
2 rkl
siirappia
1 rkl
makeaa sinappia
½ tl
mustapippurirouhetta

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa n. 1 cm:n paksuisiksi lohkoiksi ja laita uunivuokaan. Lisää voi nokareina, siirappi ja mausteet. Sekoita hyvin. Paahda 200 asteessa n. 30 min.
  2. Halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ne uunivuokaan kypsennyksen loppupuolella, jotta nekin pehmenevät hiukan.
  3. Kuori ja leikkaa omenat n. 1 cm:n kuutioiksi. Yhdistä lämpimään punajuuri-sipuliseokseen omena ja valutetut juustokuutiot. Viimeistele persiljalla.
  4. Yhdistä kastikkeen aineet keskenään.
  5. Tarjoa salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
7 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)