Marinoitu kasvissalaatti

Marinoitu kasvissalaatti

20 min
keskitaso
135 kcal / 100g
0
0

Rapean rouskuvat kasvikset marinoidaan mausteöljyllä ja ne maistuvat liharuokien lisäkkeinä. Halutessaan kasviksia voi keittää muutaman minuutin, jotta niiden rakenne hiukan pehmenee.

Ainekset

6 annosta
2
porkkanaa
1 pieni
kukkakaali
2 pientä
punasipulia
1 nippu
retiisejä

Marinadi

1 dl
sitruunamehua
1 dl
oliiviöljyä
3
valkosipulin kynttä
2 tl
paprikajauhetta
2 rkl
rakuunaa
1 tl
suolaa
2 tl
juoksevaa hunajaa
½ tl
mustapippuria myllystä

Yrttikastike

1 prk (200 g)
2 tl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
1 tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria myllystä
½ dl
tuoreita yrttejä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhdo ja paloittele kukkakaali.
  2. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja leikkaa retiisit lohkoiksi.
  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita kasvikset marinadiin, peitä ja laita maustumaan jääkaappiin, mieluiten yön yli.
  4. Sekoita yrttikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa marinoitujen, valutettujen kasvisten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
12 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)