Pekoniset häränpihvit

Pekoniset häränpihvit

Kun pihvin käärii pekoniin, jää se helpommin mehukkaaksi. Pekoni antaa pihville myös hyvän maun ja kauniin muodon.

35 min
keskitaso
151 kcal / 100g
5
8

Ainekset8 annosta

8 annosta
1500 g (8 pihviä à 160 g)
naudan sisäfileetä tai ulkofileetä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 - 2 pkt (à 170 g)
amerikanpekonia

Pekonin kiinnitykseen

cocktailtikkuja

Paistamiseen

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistusta.
  2. Poista fileestä mahdolliset kalvot. Leikkaa fileestä 8 pihviä. Nuiji ne kevyesti.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla; käytä suolaa vain vähän.
  4. Kiedo pihvien ympärille 1 - 2 pekoniviipaletta pihvin koosta riippuen. Käytä pekonin kiinnitykseen coctailtikkuja.
  5. Kuumenna pannu. Lisää voi ja anna sen ruskistua. Paista pihvit molemmin puolin nopeasti 2 - 3 erässä niin, että pinta saa väriä.
  6. Laita pihvit uunipannulle leivinpaperille. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min, jos haluat pihvien kypsyysasteeksi "medium" tai n. 20 min, jolloin pihvit ovat kypsiä.
  7. Ota pihvit uunista. Poista tikut. Anna vetäytyä folioon peitettynä n. 5 min ennen tarjoilua.
  8. Tarjoile Sipulilisäkkeen ja esim. paistettujen kasvisten tai Makoisan peruna-kasvismuusin kanssa.
Jälkeen
Mehevä hedelmäkakku
1 h 35 min
Lisukkeeksi
Sipulilisäke
25 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
22 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Kalsium
6 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)