Persimongalette

Persimongalette
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Persimongalette

Persimongalette

Galette on rustiikkinen pellille leivottu piiras. Et siis tarvitse piirakkavuokaa lainkaan. Helppotekoisen makean galetten sisälle kätkeytyy appelsiinirahkaa ja makeita persimon hedelmiä. Reunat käännetään rennosti täytteen päälle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
tekeytyminen
30 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

1 prk (200 g)
2 kpl
persimonia tai sharon-hedelmää
2 rkl
mantelilastuja

Lisäksi

1
kananmuna voiteluun
1 rkl
sokeria
( 2 rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa )

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja kuivat ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja painele tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina leivinpaperilla muutaman millin paksuiseksi levyksi.
  3. Kuori hedelmät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä rahka taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Asettele hedelmäviipaleet lomittain rahkan päälle ja levitä mantelilastut pinnalle.
  4. Taittele reunat täytteen päälle. Voitele reunat kanamunalla ja ripottele reunoille sokeria. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 20 min.
  5. Valuta pinnalle halutessasi siirappia tai hunajaa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.