Pippuripihvit kasvisnyyteissä

Pippuripihvit kasvisnyyteissä

1 h 10 min
helppo
80 kcal / 100g
0
0

On hauskaa valmistaa ruokaa välillä eri tavalla. Pihvit ja kasvikset kypsyvät kätevästi samassa nyytissä ja maistuvat lapsillekin.

Ainekset

10 nyyttiä

Jauhelihapihvit

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
½ dl
korppujauhoja
1 prk (200 g)
1
kananmuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
paprikajauhetta

Kasvisseos

2 pussia (à 250 g)
kasvissuikaleita
5 - 6
tomaattia
nippu
kesäsipulia
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Pihvin pinnalle

¾ dl
persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Yhdistä jauhelihaan korppujauhot, crème fraîche, muna, suola ja mausteet. Sekoita hyvin.
  2. Repäise alumiinifoliosta 10 reilun kokoista palaa. Aseta niille vielä samankokoiset leivinpaperipalat.
  3. Sekoita kulhossa kasvissuikaleet, pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit ja hienonnetut sipulit. Lisää suola ja pippuri. Jaa kasvisseos nyyttiarkkien keskelle.
  4. Muotoile jauhelihataikinasta kostutetuin käsin 10 pihviä. Aseta ne kasvisseoksen päälle. Sulje nyytit ja kypsennä uunissa 225 asteessa n. 35 min. Avaa nyytit kypsennyksen loppupuolella, jotta pihvit saavat väriä.
  5. Ripota kypsien nyyttien pinnalle vihersilppua. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki

Voit valmistaa kasvisseoksen myös tuoreista kasviksista. Huomioi tällöin pidempi kypsennysaika.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)