Poronfilee ja suklaa-portviinikastike

Poronfilee ja suklaa-portviinikastike

55 min
keskitaso
151 kcal / 100g
5
5

Hienostunut poronfilee sopii viikonloppuun ja juhlavimmille aterioille.

Ainekset

4 annosta
500 g
poronfileetä
25 g
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippurirouhetta

Suklaa-portviinikastike

1 (100 g)
sipuli
25 g
1 (60 g)
porkkana
1 (60 g)
lehtiselleriä ( varsi )
½ dl
punaviinietikkaa
1 dl
marsalaa tai portviiniä
2 dl
valmista punaviinikastiketta
40 g
taloussuklaata
½ prk (á 120 g)
1 - 2 tl
riistafondia
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Valmista ensin kastike: Sulata voi kattilassa. Lisää hienonnetut sipuli, porkkana ja lehtiselleri. Kuullota 5 - 8 min.
  3. Lisää punaviinietikka kuumaan kattilaan. Anna kiehahtaa, että etikka haihtuu. Lisää joukkoon viini. Anna kiehua kunnes nestemäärä on haihtunut puoleen.
  4. Lisää valmis punaviinikastike. Anna kiehua hiljalleen 5 min. Siivilöi kasvikset pois.
  5. Paloittele suklaa ja lisää kastikkeeseen, anna sulaa. Lisää smetana, fondi ja mausteet. Tarkista maku.
  6. Poista lihan pinnasta mahdolliset kalvot. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Ruskista pannulla voissa. Nosta uunivuokaan.
  7. Kypsennä 150 asteessa n. 15 - 20 min (sisälämpötila 56 astetta). Peitä kypsä liha hetkeksi foliolla ennen leikkaamista.
  8. Leikkaa fileet vinottain viipaleiksi. Tarjoa suklaa-portviinikastikkeen ja kasvissoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
9 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)