Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Poronfilee ja suklaa-portviinikastike

Hienostunut poronfilee sopii viikonloppuun ja juhlavimmille aterioille.

Poronfilee ja suklaa-portviinikastike
Poronfilee ja suklaa-portviinikastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g poronfileetä
  • 25 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta

Suklaa-portviinikastike

  • 1 (100 g) sipuli
  • 25 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 (60 g) porkkana
  • 1 (60 g) varsiselleriä ( varsi )
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 dl marsalaa tai portviiniä
  • 2 dl valmista punaviinikastiketta
  • 40 g taloussuklaata
  • ½ prk (á 120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1-2 tl riistafondia
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Valmista ensin kastike: Sulata voi kattilassa. Lisää hienonnetut sipuli, porkkana ja lehtiselleri. Kuullota 5 - 8 min.
  3. Lisää punaviinietikka kuumaan kattilaan. Anna kiehahtaa, että etikka haihtuu. Lisää joukkoon viini. Anna kiehua kunnes nestemäärä on haihtunut puoleen.
  4. Lisää valmis punaviinikastike. Anna kiehua hiljalleen 5 min. Siivilöi kasvikset pois.
  5. Paloittele suklaa ja lisää kastikkeeseen, anna sulaa. Lisää smetana, fondi ja mausteet. Tarkista maku.
  6. Poista lihan pinnasta mahdolliset kalvot. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Ruskista pannulla voissa. Nosta uunivuokaan.
  7. Kypsennä 150 asteessa n. 15 - 20 min (sisälämpötila 56 astetta). Peitä kypsä liha hetkeksi foliolla ennen leikkaamista.
  8. Leikkaa fileet vinottain viipaleiksi. Tarjoa suklaa-portviinikastikkeen ja kasvissoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal
Proteiini 9,7 g
Hiilihydraatti 4,3 g
Rasva 9,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search