
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g poronfileetä
-
25 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
Suklaa-portviinikastike
- 1 (100 g) sipuli
-
25 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (60 g) porkkana
- 1 (60 g) varsiselleriä ( varsi )
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 dl marsalaa tai portviiniä
- 2 dl valmista punaviinikastiketta
- 40 g taloussuklaata
-
½ prk (á 120 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 1-2 tl riistafondia
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Ota liha huoneenlämpöön.
- Valmista ensin kastike: Sulata voi kattilassa. Lisää hienonnetut sipuli, porkkana ja lehtiselleri. Kuullota 5 - 8 min.
- Lisää punaviinietikka kuumaan kattilaan. Anna kiehahtaa, että etikka haihtuu. Lisää joukkoon viini. Anna kiehua kunnes nestemäärä on haihtunut puoleen.
- Lisää valmis punaviinikastike. Anna kiehua hiljalleen 5 min. Siivilöi kasvikset pois.
- Paloittele suklaa ja lisää kastikkeeseen, anna sulaa. Lisää smetana, fondi ja mausteet. Tarkista maku.
- Poista lihan pinnasta mahdolliset kalvot. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Ruskista pannulla voissa. Nosta uunivuokaan.
- Kypsennä 150 asteessa n. 15 - 20 min (sisälämpötila 56 astetta). Peitä kypsä liha hetkeksi foliolla ennen leikkaamista.
- Leikkaa fileet vinottain viipaleiksi. Tarjoa suklaa-portviinikastikkeen ja kasvissoseen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
150 kcal
Proteiini
9,7 g
Hiilihydraatti
4,3 g
Rasva
9,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä