Punajuurikeitto eli Barszcz

Punajuurikeitto eli Barszcz
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Punajuurikeitto eli Barszcz

Punajuurikeitto eli Barszcz

Tämä puolalainen punajuurikeitto on läheistä sukua ukrainalaiselle serkulleen, borschkeitolle.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
4 (500 g)
punajuurta
½ dl
punaviinietikkaa
2 l
vettä
3
kasvisliemikuutiota tai lihaliemikuutiota
3
laakerinlehteä
3 (300 g)
perunaa
pala (150 g)
juuriselleriä
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
2 rkl
sokeria tai hunajaa
2 rkl
kuivattua meiramia

Tarjoiluun

1 prk (120 g)
keitettyjä kananmunia

Ohje

  1. Raasta pestyt ja kuoritut punajuuret. Laita raaste kattilaan ja kaada päälle etikka, jotta liemen väri säilyy punaisena. Keitä laakerinlehdillä maustetussa lihaliemessä kypsiksi noin tunnin ajan.
  2. Kuori perunat, selleri ja sipulit. Raasta juurekset ja hienonna sipulit. Lisää kattilaan. Mausta sokerilla ja meiramilla. Keitä kypsäksi.
  3. Annostele keitto lautasille ja tarjoa smetanan, kananmunan puolikkaan ja tumman leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
34 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›