Punajuurikeitto eli Barszcz

Punajuurikeitto eli Barszcz

Tämä puolalainen punajuurikeitto on läheistä sukua ukrainalaiselle serkulleen, borschkeitolle.

Ainekset6 annosta

6 annosta
4 (500 g)
punajuurta
½ dl
punaviinietikkaa
2 l
vettä
3
kasvisliemikuutiota tai lihaliemikuutiota
3
laakerinlehteä
3 (300 g)
perunaa
pala (150 g)
juuriselleriä
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
2 rkl
sokeria tai hunajaa
2 rkl
kuivattua meiramia

Tarjoiluun

1 prk (120 g)
keitettyjä kananmunia

Ohje

  1. Raasta pestyt ja kuoritut punajuuret. Laita raaste kattilaan ja kaada päälle etikka, jotta liemen väri säilyy punaisena. Keitä laakerinlehdillä maustetussa lihaliemessä kypsiksi noin tunnin ajan.
  2. Kuori perunat, selleri ja sipulit. Raasta juurekset ja hienonna sipulit. Lisää kattilaan. Mausta sokerilla ja meiramilla. Keitä kypsäksi.
  3. Annostele keitto lautasille ja tarjoa smetanan, kananmunan puolikkaan ja tumman leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
34 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›