Punasipuli-oliivi focaccia

Punasipuli-oliivi focaccia
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Punasipuli-oliivi focaccia

Punasipuli-oliivi focaccia

Focaccia on pinnasta rapea ja sisältä pehmeä leipä. Leipää maustaa sipuli ja oliivit. Tarjoa tuoretta focacciaa keittojen tai salaattien kanssa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset1 kpl

1 kpl
2 dl
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
½ rkl
sokeria
n. 4 dl
vehnäjauhoja
50 g (n. 1 dl)
½ dl

Päälle

1 - 2 (150 g)
punasipulia
1 + 1 rkl
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
oliiveja
50 g (n. 1 dl)

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri juustoraaste. Lisää jauhot vähitellen puuharukalla sekoitten. Lisää loppuvaiheessa Oivariini. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi soikioksi (n. 25 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.
  2. Kuullota ohueksi lohkotut punasipulit Oivariini rasvassa paistinpannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Voitele kohonnut levy Oivariini rasvalla. Levitä sipulit ja puolitetut oliivit levylle. Ripota pinnalle juustoraastetta.
  3. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsä. Tarjoa salaattien ja sosekeittojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›