Punasipuli-oliivi focaccia

Punasipuli-oliivi focaccia

1 h 35 min
keskitaso
246 kcal / 100g
1
2

Focaccia on pinnasta rapea ja sisältä pehmeä leipä. Leipää maustaa sipuli ja oliivit. Tarjoa tuoretta focacciaa keittojen tai salaattien kanssa.

Ainekset1 kpl

1 kpl
2 dl
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
½ rkl
sokeria
n. 4 dl
vehnäjauhoja
50 g (n. 1 dl)
½ dl

Päälle

1 - 2 (150 g)
punasipulia
1 + 1 rkl
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
oliiveja
50 g (n. 1 dl)

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri juustoraaste. Lisää jauhot vähitellen puuharukalla sekoitten. Lisää loppuvaiheessa Oivariini. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi soikioksi (n. 25 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.
  2. Kuullota ohueksi lohkotut punasipulit Oivariini rasvassa paistinpannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Voitele kohonnut levy Oivariini rasvalla. Levitä sipulit ja puolitetut oliivit levylle. Ripota pinnalle juustoraastetta.
  3. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsä. Tarjoa salaattien ja sosekeittojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
127 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)