Puolukka-marenkitorttu

Puolukka-marenkitorttu

Tässä tortussa puolukoista keitetty kiisseli saa ylleen marenkisen hunnun.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

75 g
½ dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta

Puolukkakiisseli

1 pussi (200 g)
puolukoita
2 dl
vettä
¾ dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja

Marenki

2
valkuaista
¾ dl
sokeria

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Aloita kiisselin valmistuksella: Mittaa kattilaan puolukat, vesi ja sokeri. Keitä 5 min. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita perunajauhoihin 1/2 dl kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan, sekoita samalla. Kuumenna kiehuvaksi. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta levyltä.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää keltuaiset ja yhdistetyt kuivat aineet. Painele taikina voidellun, halkaisijaltaan n. 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min uunin keski/alaosassa.
  3. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes marenkiseos on kiinteää ja kiiltävää.
  4. Kaada kiisseli esipaistetun pohjan päälle. Lisää pinnalle marenkivaahto, tee marenkiin lusikalla kauniita huippuja. Kypsennä vielä 200 asteessa n. 10 min.
  5. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
90 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)