Siirry sisältöön
Puolukka-marenkitorttu

Puolukka-marenkitorttu

Tässä tortussa puolukoista keitetty kiisseli saa ylleen marenkisen hunnun.

Puolukka-marenkitorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Puolukkakiisseli

  • 1 pussi (200 g) puolukoita
  • 2 dl vettä
  • ¾ dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

Marenki

  • 2 valkuaista
  • ¾ dl sokeria

Tarjoiluun


Ohje

  1. Aloita kiisselin valmistuksella: Mittaa kattilaan puolukat, vesi ja sokeri. Keitä 5 min. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita perunajauhoihin 1/2 dl kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan, sekoita samalla. Kuumenna kiehuvaksi. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta levyltä.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää keltuaiset ja yhdistetyt kuivat aineet. Painele taikina voidellun, halkaisijaltaan n. 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min uunin keski/alaosassa.
  3. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes marenkiseos on kiinteää ja kiiltävää.
  4. Kaada kiisseli esipaistetun pohjan päälle. Lisää pinnalle marenkivaahto, tee marenkiin lusikalla kauniita huippuja. Kypsennä vielä 200 asteessa n. 10 min.
  5. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 182 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 25,7 g
Rasva 7,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search