Puolukka-marenkitorttu

Puolukka-marenkitorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Puolukka-marenkitorttu

Puolukka-marenkitorttu

Tässä tortussa puolukoista keitetty kiisseli saa ylleen marenkisen hunnun.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

75 g
½ dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta

Puolukkakiisseli

1 pussi (200 g)
puolukoita
2 dl
vettä
¾ dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja

Marenki

2
valkuaista
¾ dl
sokeria

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Aloita kiisselin valmistuksella: Mittaa kattilaan puolukat, vesi ja sokeri. Keitä 5 min. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita perunajauhoihin 1/2 dl kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan, sekoita samalla. Kuumenna kiehuvaksi. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta levyltä.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää keltuaiset ja yhdistetyt kuivat aineet. Painele taikina voidellun, halkaisijaltaan n. 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min uunin keski/alaosassa.
  3. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes marenkiseos on kiinteää ja kiiltävää.
  4. Kaada kiisseli esipaistetun pohjan päälle. Lisää pinnalle marenkivaahto, tee marenkiin lusikalla kauniita huippuja. Kypsennä vielä 200 asteessa n. 10 min.
  5. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.