Puolukka-pähkinäleipä

Puolukka-pähkinäleipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Puolukka-pähkinäleipä

Puolukka-pähkinäleipä

Tuoreen leivän tuoksu täyttää kodin. Itse tehty puolukka-pähkinäleipä maistuu juhlavammallakin aterialla ja on myös herkullinen lahjaidea.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset2 kpl

2 kpl
4 dl
25 g
hiivaa
1 ½ dl
siirappia
1 tl
suolaa
2 dl
puolukkasurvosta
1 pussi (70 g)
saksanpähkinöitä (1 1/2 dl rouhittuna)
9 dl
vehnäjauhoja
3 dl
ruisjauhoja
50 g

Ohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen täysmehuun. Rouhi pähkinät veitsellä. Alusta kaikki aineet taikinaksi.
  2. Kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Anna kohota leivinliinan alla n. tunti.
  3. Paista 175 asteessa 30-40 min. Kumoa ja anna jäähtyä.
  4. Tarjoa voin ja Valio Turunmaa juuston kanssa.
Vinkki

Vinkki

Leivän voi kypsentää myös voidellussa kahvikakkuvuoassa. Kumoa leipä / leivät hiukan jäähtyneenä. Jos pinta on tällöin väritön, voit laittaa leivät takaisin uuniin kumottu pinta ylöspäin pellille 225 asteeseen muutamaksi minuutiksi, jolloin pinta saa kauniin värin.Halutessasi leivo kohotetusta taikinasta n. 20 sämpylää tai 2 pitkänomaista leipää jauhotetulla pöydällä. Nosta leivinpaperille uunipellille. Kohota ennen paistoa. Kypsennä sämpylöitä 225 asteessa n. 12 min, leipiä ilman vuokaa 175 asteessa n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›