Puolukkainen saaristolaisleipä

Puolukkainen saaristolaisleipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Puolukkainen saaristolaisleipä

Puolukkainen saaristolaisleipä

Monien suosikki, saaristolaisleipä, onnistuu myös kotikeittiössä. Tässä saaristolaisleivässä maistuu puolukka.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kohotus
1 h 30 min
uunissa
1 h 15 min
Yhteensä
3 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset2 isoa vuokaleipää

2 isoa vuokaleipää
1 l
50 g
hiivaa
3 dl
siirappia
2 dl
sokeroimatonta puolukkasurvosta
3 dl
vehnäleseitä tai kauraleseitä
3 dl
kaljamaltaita tai mämmimaltaita
4 dl
ruisjauhoja
2 tl
suolaa
n. 1 l
(karkeita) vehnäjauhoja

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita taikina hyvin, mutta älä vaivaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  2. Jaa taikina kahteen voideltuun, pitkänomaiseen leipävuokaan. Kohota n. 1 t 30 min.
  3. Paista leipiä aluksi 175 asteessa. Kun leipien pinta alkaa tummua, alenna lämpötilaa 160 asteeseen. Peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla. Kokonaispaistoaika on noin 1 t 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
196 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.