Quiche Lorraine eli Juustopiiras

Quiche Lorraine eli Juustopiiras

1 h
helppo
255 kcal / 100g
8
7

Quiche Lorraine on juustopiirakoiden ranskalainen klassikko. Mehevän herkullinen piiras sopii niin kahvipöytään kuin pikkuruoaksi salaatin kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
vettä

Täyte

120 g
fileepekonia
1 pussi (150 g)
3
kananmunaa
2 dl
1 dl
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
ripaus
muskottipähkinää
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele vuoka (Ø n. 27 cm). Vuoraa se taikinalla. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Paista suikaloitu pekoni pannulla. Levitä pekoni ja juustoraaste pohjalle. Yhdistä täytteen loput aineet. Kaada vuokaan.
  4. Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.

Vinkki

Suikaloi fileepekonin tilalle piirakkaan 100 g palvikinkkua.Valmista pohjataikina nyppimällä 100 g Valio laktoositonta voita ja 2 1/2 dl karkeaa, gluteenitonta, maidotonta jauhoseosta. Lisää 100 g Valio laktoositonta maitorahkaa. Sekoita taikinaksi. Käytä täytteessä Valio laktoositonta ruokakermaa ja Valio laktoositonta kevytmaitojuomaa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
255 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
17 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
174 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)