Rahkaunelmakakku

Rahkaunelmakakku
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Rahkaunelmakakku

Rahkaunelmakakku

Rahkaunelmakakku on herkulllisen mehevä kahvipöydän tarjottava aikuiseen makuun. Näyttävä kakku valmistuu helposti ja nopeasti, kunhan varaa hyytymiseen riittävästi aikaa. Halutessasi voit tehdä kakun vain toisella täytteellä. Koristele kakku suklaalastuilla.

Valmistusaika

Työaika
45 min
hyydytys
7 h
Yhteensä
7 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

150 g (12 kpl)
keksejä esim. Bastogne
75 g

Tiramisutäyte

2
liivatelehteä
2 ½ dl
1 ½ rkl
kaakaojauhetta , esim. Van Houten
1 ½ rkl
sokeria
1 rkl
kahvia
1 prk (200 g)

Väliin

1 ½ dl
omena-, aprikoosi- tai luumumarmeladia

Luumu-kanelitäyte

2
liivatelehteä
2 dl
1 rkl
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli

Koristeluun

150 g
laktoositonta tummaa suklaata

Ohje

  1. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa hienoksi. Sulata voi, yhdistä keksimuruihin. Taputtele irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperille.
  2. Irish cream-täyte: Laita kaksi liivatelehteä runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Yhdistä kaakaojauhe ja sokeri. Lisää siivilän läpi kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdet ja sulata kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
  3. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. tunti tai kunnes pinta on hyvin jähmettynyt.
  4. Sekoita marmeladi kulhossa notkeaksi. Levitä se varoen täytteen päälle.
  5. Valmista luumu-kanelitäyte samalla tavalla kuin irish cream -täyte. (Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan maitoon.)
  6. Lisää täyte marmeladin päälle. Tasoita pinta. Peitä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 t tai kunnes hyvin hyytynyt.
  7. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Poista rengas. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  8. Vuole juustohöylällä suklaasta lastuja. (Huomaathan, että valkosuklaa sisältää laktoosia.) Koristele kakun pinta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Voit valmistaa kakun myös käyttämällä muita Valio maustettuja rahkoja. Ks. ohje Vaniljainen rahkaunelmakakku.Voit tehdä halutessasi kakun vain toisella täytteellä. Kaksinkertaista valitsemasi täyteannos. Levitä tällöin hillo pohjan päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
303 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.