Rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina

1 h 15 min
helppo
380 kcal / 100g
8
22

Rahkavoitaikina sopii niin suolaisiin kuin makeisiin levonnaisiin. Valmista voitaikina hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä.

Ainekset

1 annos
1 prk (250 g)
250 g
Valio voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Sekoitettu rahkavoitaikina

  2. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi.
  3. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun.
  5. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  6. Käytä rahkavoitaikinaa suolaisten ja makeiden piirakoiden pohjaksi.
  7. Kaulittu rahkavoitaikina

  8. Jos haluat taikinaan lehtevyyttä voit tehdä kaulitun rahkavoitaikinan. Kauli jääkaappikylmä sekoitettu rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi.
  9. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
  10. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikina tulee kaulituksi 3 x 3.
  11. Käytä taikinaa voitaikinaleivonnaisiin, joulutorttuihin tai piirakoiden pohjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
380 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
27 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (22)

Nimetön14.5.2018 kello 20:00
Hakkaan aina kylmän voin vehnäjauhojen kanssa ja sitten sekoitan nopeasti rahkan joukkoon. Iso piirakka (lohikulibjaka) 20 min. 210 asetetta, + 10 min 200 astetta. Aina on onnistunut.
Nimetön29.11.2017 kello 17:43
Tein ohjeen mukaan mutta taikinaa ei pystynyt käsittelemään mitenkään, liian löysä tai olikohan liian vähän aikaa jähmettymässä. Hmmm.
Nimetön21.11.2017 kello 15:36
Hyvä resepti ja mun piti tehdä kluteeniton ku äiti on klut