Rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina sopii niin suolaisiin kuin makeisiin levonnaisiin. Valmista voitaikina hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä.

1 h 15 min
helppo
380 kcal / 100g
8
22

Ainekset1 annos

1 annos
1 prk (250 g)
250 g
Valio voita
tai Valio Eila® voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Sekoitettu rahkavoitaikina

  2. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi.
  3. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun.
  5. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  6. Käytä rahkavoitaikinaa suolaisten ja makeiden piirakoiden pohjaksi.
  7. Kaulittu rahkavoitaikina

  8. Jos haluat taikinaan lehtevyyttä voit tehdä kaulitun rahkavoitaikinan. Kauli jääkaappikylmä sekoitettu rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi.
  9. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
  10. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikina tulee kaulituksi 3 x 3.
  11. Käytä taikinaa voitaikinaleivonnaisiin, joulutorttuihin tai piirakoiden pohjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
380 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
27 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)