Rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina sopii niin suolaisiin kuin makeisiin levonnaisiin. Valmista voitaikina hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
tekeytyminen
1 h
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
44 arvostelua

Ainekset1 annos

1 annos
250 g
250 g
Valio voita

tai 250 gValio Eila® voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Sekoitettu rahkavoitaikina

  2. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi.
  3. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun.
  5. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  6. Käytä rahkavoitaikinaa suolaisten ja makeiden piirakoiden pohjaksi.
  7. Kaulittu rahkavoitaikina

  8. Jos haluat taikinaan lehtevyyttä voit tehdä kaulitun rahkavoitaikinan. Kauli jääkaappikylmä sekoitettu rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi.
  9. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
  10. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikina tulee kaulituksi 3 x 3.
  11. Käytä taikinaa voitaikinaleivonnaisiin, joulutorttuihin tai piirakoiden pohjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
380 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
27 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.