Raikas limekakku

Raikas limekakku

Raikas limekakku sopii erityisen hyvin keväisten ja kesäisten juhlien tarjottavaksi. Tarjoa kakun kanssa tuoreista mansikoista valmistettua kastiketta.

4 h 20 min
keskitaso
239 kcal / 100g
2
9

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

175 g
kaurakeksejä
75 g

Täyte

3
liivatelehteä
3
limettiä
1 prk (250 g)
1 prk (200 g)
2 dl
sokeria
2 rkl
sitruslikööriä tai tequilaa
2 dl

Mansikkakastike

4 dl (200 g)
mansikoita
n. 3 rkl
sokeria
1 rkl
sitruslikööriä tai tequilaa

Ohje

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaksinkertaisessa muovipussissa. Lisää sulatettu voi. Leikkaa irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Taputtele seos sen päälle.
  2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
  3. Pese limetit kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori. Purista mehu. Tarvitset 3/4 dl limemehua ja 1 tl raastettua limen kuorta.
  4. Yhdistä rahka, jogurtti, sokeri, (alkoholi), puolet limettimehusta ja limetin kuori
  5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput limettimehusta kiehuvan kuumaksi. Liuota siihen liivatelehdet. Lisää rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos murupohjan päälle. Tasoita pinta.
  6. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t tai yön yli.
  7. Valmista kastike ennen tarjoilua: Soseuta mansikat, mausta. Tarjoa kastiketta kakun kanssa. Koristele halutessasi muutamalla mansikalla.
  8. LAKTOOSITON LIMEKAKKU

  9. Korvaa voi, maitorahka ja vispikerma laktoosittomilla vaihtoehdoilla. Käytä Bulgarian jogurtin tilalla Valio laktoositonta turkkilaista jogurttia. Tarkista keksien laktoosittomuus pakkauksesta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›