Raparperi-mansikkatäytekakku

Raparperi-mansikkatäytekakku

2 h 5 min
helppo
187 kcal / 100g
2
3

Raparperilla höystetty mansikkatäytekakku kruunaa kesäisen aterian tai juhlan.

Ainekset

15 annosta

Raparperihilloke

1 l
raparperipaloja
2 dl
sokeria
2 rkl
vettä

Kakkupohja

5
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja tai ohrakasta
2 tl
leivinjauhetta
50 g
1 ½ dl
kiinteää raparperihilloketta

Kostutus

1 ½ dl

Täyte ja päällys

4 dl
1 prk (250 g)
¾ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
5 dl
tuoreita mansikoita viipaleina
2 ½ dl
kiinteää raparperihilloketta

Koristeeksi

3 dl
tuoreita mansikoita
sitruunamelissaa

Ohje

  1. Aloita täytekakun valmistaminen raparperihillokkeesta: Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hitaasti alhaisella lämmöllä, kunnes nestettä irtoaa ja raparperit alkavat kiehua. Keitä hiljalleen kunnes raparperi on pehmeää ja seos sakeaa. Jäähdytä. Valuta mahdollinen ylimääräinen neste pois.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Sekoita voisulaan raparperihilloke. Jäähdytä.
  3. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen. Lisää voi-raparperiseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voilla voideltuun, korppujauhotettuun 3 litran kakkuvuokaan.
  4. Paista kakkua pinnoitetussa vuoassa 175 asteessa 15 min + 150 asteessa n. 25 min tai alumiinivuoassa 175 asteessa n. 35 min. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokerit. Viipaloi mansikat ja ripota niille hiukan sokeria. Yhdistä vaahtoon rahka ja mansikat.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja. Levitä sille puolet raparperihillokeesta. Lisää päälle 1/3 mansikka-kermaseoksesta. Nosta päälle keskilevy, kostuta. Lisää loppu hilloke ja 1/3 mansikka-kermaseoksesta. Laita päälle kansilevy alapuolelta kostutettuna. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille.
  7. Anna täytekakun maustua kuvulla peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  8. Koristele täytekakku ennen tarjoilua.

Vinkki

* Alkukesän raparperi on usein vesipitoisempaa kuin loppukesän raparperi. Valmiin hillokkeen saanto jää tällöin pienemmäksi. Keitä siksi raparperihilloketta samantien kaksinkertainen annos. Käytä kakusta ylijäänyt hilloke erilaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai nauti jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
187 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
7 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)