Riistainen paisti

Riistainen paisti

Hieromalla paistin pintaan giniä saat syvemmän katajanmarjan maun tähän mehukkaaseen viikonlopun kruunaavaan ateriaan.

45 min
keskitaso
101 kcal / 100g
0

Ainekset10 annosta

10 annosta
2 kg
hirven tai naudan paistia
¼ dl
giniä
1 rkl
mustapippuria myllystä
3 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 rkl
sormisuolaa

Uunipannulle

50 g
2 rkl
kokonaisia katajanmarjoja
1 l
lihalientä

Kastike

5 dl
paistolientä
1 prk (150 g)

Ohje

  1. Hiero paistin pintaan gini ja mausteet. Laita paisti muovipussiin ja anna maustua kylmässä yön yli.
  2. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
  3. Laita paisti korkeareunaiseen uunipannuun tai pataan. Lisää voi nokareina paistin päälle. Lisää vielä pannulle katajanmarjat ja lihalientä.
  4. Laita paistiin lihalämpömittari. Kypsennä 175 asteessa, kunnes paisti on saanut kauniin värin. Valele paistia kypsennyksen aikana ja lisää lihalientä tarvittaessa astiaan. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä ja valelua, kunnes mittari näyttää 77 astetta. Paisti on silloin täysin kypsä.
  5. Ota paisti uunista ja kääri folioon vetäytymään ennen leikkaamista.
  6. Valmista kastike. Siivilöi liemi ja kuumenna liedellä. Lisää crème fraîche. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen pienellä määrällä vehnäjauhoja.
  7. Tarjoa esim. valkosipuliperunoiden kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Jos haluat punertavan paistin, kypsennä kunnes sisälämpötila on 60 - 65 astetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,2 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›