Runebergin tortut

Runebergin tortut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Runebergin tortut

Runebergin tortut

Runebergin tortut ovat tervetullut ja odotettu herkku talvipakkasten lomassa. Torttujen hienostunut maku on kehkeytynyt jo parinsadan vuoden takaa Frederika Runebergin kehittelemänä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset20 kpl

20 kpl
200 g
½ dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
1 dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelirouhetta
1 ½ dl (70 g)
kaurakeksimuruja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
kardemummaa

Päälle

1 dl

Koristeluun

n. 1/2 dl
1 dl
tomusokeria
1 ½ tl
kylmää vettä

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin (n. 20 kpl). Tee taikinan pinnalle syvennyksiä ja täytä vadelmamarmeladilla.
  4. Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  5. Lisää pienellä lusikalla vadelmamarmeladia leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota hillosilmän ympärille.
Vinkki

Vinkki

Voit halutessasi kostuttaa tortut paiston jälkeen punssi-vesiseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
397 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.