Runebergin tortut

Runebergin tortut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Runebergin tortut

Runebergin tortut

Runebergin tortut ovat tervetullut ja odotettu herkku talvipakkasten lomassa. Torttujen hienostunut maku on kehkeytynyt jo parinsadan vuoden takaa Frederika Runebergin kehittelemänä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
66 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
200 g
½ dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
1 dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelirouhetta
1 ½ dl (70 g)
kaurakeksimuruja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
kardemummaa

Koristeluun

n. 1 dl
1 dl
tomusokeria
1 ½ tl
kylmää vettä

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin.
  4. Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  5. Lisää pienellä lusikalla vadelmamarmeladia leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota hillosilmän ympärille.
Vinkki

Vinkki

Voit halutessasi kostuttaa tortut paiston jälkeen punssi-vesiseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
399 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.