Sieniä tomaattiruukuissa

Sieniä tomaattiruukuissa

40 min
keskitaso
102 kcal / 100g
1
0

Täytetyt tomaatit saavat sisälleen sieniä. Herkullinen uuniruoka mehevöityy lisäämällä täytteeseen smetanaa. Kuorruta tomaattiruukut juustoraasteella.

Ainekset

6 annosta
6 - 7 isoa
tomaattia
1 pkt (120 g)
fileepekonia
n. 6 dl (n. 250 g)
tuoreita sieniä , esim. kantarelleja tai tatteja paloiteltuna
1 rkl
1 pieni
sipuli
n. 1/2 tl
mustapippuria
suolaa
1 prk (120 g)
1 dl
persiljaa
n. 1 dl

Ohje

  1. Leikkaa tomaateista ohuet kannet pois ja koverra sisus (paloittele kannet ja käytä ne ja sisus kastikkeeseen tai keittoon).
  2. Paista hienonnettu pekoni pannulla keskilämmöllä. Siirrä paistettu pekoni pannulta pois.
  3. Kuumenna sieniä pannulla kunnes enin neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Paista seos.
  4. Lisää pekoni pannulle. Mausta. Lisää smetana ja hienonnettu persilja.
  5. Täytä tomaatit ja pane uunivuokaan.
  6. Paista 250 asteessa 10 min. Ripota päälle juustoraaste ja pidä vielä uunissa n. 4 min.

Vinkki

Käytä tuoreiden sienien sijaan: n. 200 g pakastesieniä (joista haihdutetaan pannulla neste pois kuten tuoreista sienistä) tain. 25 g kuivattuja sieniä, jotka ensin liotetaan haaleassa vedessän. 30 min. tai125 g liotettuja, 1 - 2 kertaa kiehautettuja, kuivaksi puristettuja suolasieniä tai 125 g mietoon suolaliemeen säilöttyjä sieniä valutettuna

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
102 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
8 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)