Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienipannaripiiras

Pizza, pannari vai piirakka? Niistä syntyi idea pannaripiiraaseen. Valmista maukas pannari piirakkavuokaan ja päällystä sienitäytteellä. Uusi ja helppo tapa nauttia sienisadosta.

Sienipannaripiiras
Sienipannaripiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1¼ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ¼ tl suolaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja

Sienitäyte

  • ½ l
    suppilovahveroita
    Voit kokeilla myös:
    • n. ½ l kantarelleja
  • ripaus suolaa
  • 50 g salamia tai meetwurstia suikaloituna
  • 1 (75 g) sipuli
  • 1½ dl (60 g)
    Valio Emmental punaleima raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e400 g raaste (punaleima)

Ohje

  1. Vatkaa munat, crème fraîche, maitojuoma, suola, hienonnettu/puristettu valkosipulin kynsi ja vehnäjauhot kulhossa. Anna taikinan tekeytyä 10 min. Valmista sillä aikaa täyte.
  2. Paloittele puhdistetut sienet tarvittaessa.
  3. Paista sieniä kuivalla, pinnoitetulla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on irronnut. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Lisää pannulle salamisuikaleet ja viipaloitu sipuli. Paista hetki. Nosta pannu pois liedeltä.
  5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan Ø 26 cm. Voit myös käyttää voitelun sijaan leivinpaperia. Kastele leivinpaperi, purista se kuivemmaksi ja muotoile vuoan pohjalle.
  6. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 min. Lisää päälle täyte, juustoraaste viimeisenä. Jatka kypsentämistä vielä 20 min.
  7. Tarjoa sienipannari salaatin kanssa pääruokana tai sellaisenaan suolaisen piirakan tavoin.

Vinkki

Voit myös käyttää suolaliemeen säilöttyjä sieniä (n.175 g). Huuhdo ne siivilässä juoksevan kylmän veden alla ennen paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal
Proteiini 7,8 g
Hiilihydraatti 9,4 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search