Sienipannaripiiras

Sienipannaripiiras

50 min
helppo
158 kcal / 100g
3
2

Pizza, pannari vai piirakka? Niistä syntyi idea pannaripiiraaseen. Valmista maukas pannari piirakkavuokaan ja päällystä sienitäytteellä. Uusi ja helppo tapa nauttia sienisadosta.

Ainekset

2 annosta
3
kananmunaa
1 prk (200 g)
1 dl
1
valkosipulin kynsi
¼ tl
suolaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja

Sienitäyte

n. ½ l
suppilovahveroita
ripaus
suolaa
50 g
salamia tai meetwurstia suikaloituna
1 (75 g)
sipuli
1 ½ dl

Ohje

  1. Vatkaa munat, crème fraîche, maitojuoma, suola, hienonnettu/puristettu valkosipulin kynsi ja vehnäjauhot kulhossa. Anna taikinan tekeytyä 10 min. Valmista sillä aikaa täyte.
  2. Paloittele puhdistetut sienet tarvittaessa.
  3. Paista sieniä kuivalla, pinnoitetulla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on irronnut. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Lisää pannulle salamisuikaleet ja viipaloitu sipuli. Paista hetki. Nosta pannu pois liedeltä.
  5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan Ø 26 cm. Voit myös käyttää voitelun sijaan leivinpaperia. Kastele leivinpaperi, purista se kuivemmaksi ja muotoile vuoan pohjalle.
  6. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 min. Lisää päälle täyte, juustoraaste viimeisenä. Jatka kypsentämistä vielä 20 min.
  7. Tarjoa sienipannari salaatin kanssa pääruokana tai sellaisenaan suolaisen piirakan tavoin.

Vinkki

Voit myös käyttää suolaliemeen säilöttyjä sieniä (n.175 g). Huuhdo ne siivilässä juoksevan kylmän veden alla ennen paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
158 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
9 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)