
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Marenki
- 2 valkuaista
- 1½ dl sokeria
Päälle
- 50 g (1 dl) kuorellisia mantelilastuja
Täyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl sitruunamehua
- 100 g taloussuklaata
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 250 g tuoreita marjoja esim. vadelmia tai mustikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kevyen pehmeästi ja aaltoilevasti taikinan päälle. Ripota mantelilastut pinnalle. Paista 200 asteessa 12 - 15 min
- Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma.
- Kokoa kakku. Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen pala tarjoiluvadille ja levitä täyte sille. Lisää päälle marjoja. Nosta toinen pohja päälle. Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
320 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
33,9 g
Rasva
18,1 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa