Suklaa-mantelichutney

Suklaa-mantelichutney
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Suklaa-mantelichutney

Suklaa-mantelichutney

Kokeile juustojen kaveriksi rohkeasti suklaista chutneytä. Tämä sopii juustotarjottimelle ja vaikka kauniisti purkitettuna lahjaksi. Hapokkaamman chutneyn saat jättämällä suklaan pois. Näin valmistettuna se maistuu esim. väliruokana juustojen kanssa. Tarjoa chutneyta myös liharuokien kanssa.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset1 litra

1 litra
2
punaista mietoa chiliä
2
valkosipulin kynttä
1 kg
hapahkoja omenoita
2 (300 g)
banaania
4 dl
hillosokeria
¾ dl
valkoviinietikkaa
200 g
jumborusinoita ja / tai keltaisia rusinoita
100 g
kuorittuja manteleita
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
muskottipähkinää
1 tl
suolaa
100 g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Halkaise chilit ja poista siemenet. Leikkaa chilit ja valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori omenat. Poista siemenkodat.
  3. Paloittele omenat ja banaanit.
  4. Laita kaikki ainekset suklaata lukuun ottamatta kattilaan. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen tunnin ajan.
  5. Ota kattila liedeltä. Anna jäähtyä.
  6. Lisää karkeaksi rouhittu (halutessasi laktoositon) suklaa (ks. myös vinkki).
  7. Lusikoi chutney puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.
  8. Tarjoa juuston kanssa. Kokeile myös paahtoleivällä tai liharuokien kera.
Vinkki

Vinkki

Valmista saman tien kaksi erilaista chutneya. Jaa chutney kahteen osaan ennen suklaan lisäystä. Lisää vain toiseen rouhittu suklaa (50 g).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.