Suklaakinuskikakku

Suklaakinuskikakku

1 h 50 min
keskitaso
257 kcal / 100g
1
0

Puolukkainen täytekakku saa yllensä suklaisen kinuskin. Tämä suklaakinuskikakku vie varmasti kielen mennessään!

Ainekset

10 annosta
3
kananmunaa
1 dl
sokeria
¾ dl
ohratärkkelystä
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
piparkakkumaustetta

Täyte

2 dl
puolukoita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (250 g)
2 dl

Päälle

2 dl
1 ½ dl
fariinisokeria
50 g
tummaa suklaata
½ dl
puolukoita

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa 25 - 30 min tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja. Leikkaa se jäähtyneenä kolmeen osaan.
  4. Hienonna jäisiä puolukoita monitoimikoneella, jätä karkeaksi muruksi, älä hienonna aivan hienoksi. Sekoita puolukoihin sokerit. Lisää rahka ja kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  5. Kostuta kakkupohjaa vain, jos tarjoat kakun samana päivänä. Käytä kostutukseen 1 dl maitoa. Levitä pohjalevylle puolet täytteestä. Nosta päälle keskimmäinen levy. (Kostuta ja) lisää loppu täyte. (Kostuta kansilevyä hiukan alapuolelta ja) nosta kansilevy kakun päälle. Peitä kakku kuvulla ja nosta jääkaappiin.
  6. Ennen tarjoilua: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa välillä sekoittaen n. 10 min. Kun seos alkaa saostua, valuta pisaroita kakun päälle: jos pisarat eivät imeydy vaan jäävät kuperiksi, kuorrutus on sopivaa. Nosta kattila levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes se sulaa ja kuorrutus on tasaista. Kaada kinuski kuumana kakun päälle. Koristele. Tarjoa kylmänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)