Tulinen katkarapuruukku

Tulinen katkarapuruukku

Katkarapuruukku on hieman juhlavampaa viikonloppuruokaa. Edullisista raaka-aineista valmistuu säväyttävä äyriäisherkku, joka maistuu patongin kanssa.

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 (n. 200 g)
sipulia
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
1 prk (n. 400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
1
kalaliemikuutio
1 rasia (200 g)
n. 350 g
katkarapuja
¾ dl
tuoretta tilliä
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet rasvassa kattilassa. Lisää tomaattimurska, mehu tai viini ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 3 min.
  2. Lisää tuorejuusto ja sulatetut, valutetut katkaravut. Kuumenna sekoittaen. Lisää hienonnettu tilli (jätä hieman koristeeksi).
  3. Jaa seos 6 annoskulhoon. Ripota juusto pinnalle. Kuumenna uunin keski/yläosassa 250 asteessa kunnes juusto saa kauniin värin, n. 6 min.
  4. Ripota päälle loppu tilli. Tarjoa lisäksi patonkia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)