Välimeren karitsan filee

Välimeren karitsan filee

1 h 25 min
keskitaso
156 kcal / 100g
0
0

Salaattijuustolla täytetty karitsanfilee sopii pääsiäispöytään kahvikastikkeen kera.

Ainekset

8 annosta
1 kg
karitsan ulkofileitä
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (180 g)
1
valkosipulin kynsi
2 tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 rkl

Kahvikastike

5 dl
vettä
1 ½ dl
vahvaa kahvia (2 mittaa/kupillinen)
1
lihaliemikuutio
3 rkl
fariinisokeria
4 rkl
tummaa suurustejauhetta
1 prk (120 g)
mustapippuria myllystä
suolaa

Ohje

  1. Leikkaa karitsan ulkofileet pitkittäin halki, niin että jäävät toisesta reunasta kiinni. Levitä fileet avattuna työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta.
  2. Huuhdo ja valuta salaattijuusto. Murenna. Mausta juusto hienonnetulla valkosipulilla ja rosmariinilla. Levitä täyte lihalevyille. Rullaa lihat kääryleiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleiden pinta Oivariini rasvassa. Siirrä uunivuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa 25 - 30 min.
  3. Kiehauta vesi, kahvi, liemikuutio ja fariinisokeri kattilassa. Suurusta suurustejauheella. Keitä 1 min. Lisää smetana. Kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  4. Anna lihakääröjen vetäytyä folion alla 10 min uunista oton jälkeen. Poista cocktailtikut. Leikkaa kääröt 3 osaan. Tarjoa lihan kanssa kastiketta ja peruna-juustotimbaaleja.
Lisukkeeksi
Peruna-juustotimbaalit
2 h

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
156 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)