Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Välimeren karitsan filee

Salaattijuustolla täytetty karitsanfilee sopii pääsiäispöytään kahvikastikkeen kera.

Välimeren karitsan filee
Välimeren karitsan filee

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg karitsan ulkofileitä
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Kahvikastike

  • 5 dl vettä
  • 1½ dl vahvaa kahvia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl tummaa suurustejauhetta
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg suolaa

Ohje

  1. Leikkaa karitsan ulkofileet pitkittäin halki, niin että jäävät toisesta reunasta kiinni. Levitä fileet avattuna työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta.
  2. Valuta salaattijuusto ja murenna. Mausta juusto hienonnetulla valkosipulilla ja rosmariinilla. Levitä täyte lihalevyille. Rullaa lihat kääryleiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleiden pinta Oivariini rasvassa. Siirrä uunivuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa 25 - 30 min.
  3. Kiehauta vesi, kahvi, liemikuutio ja fariinisokeri kattilassa. Suurusta suurustejauheella. Keitä 1 min. Lisää smetana. Kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  4. Anna lihakääröjen vetäytyä folion alla 10 min uunista oton jälkeen. Poista cocktailtikut. Leikkaa kääröt 3 osaan. Tarjoa lihan kanssa kastiketta ja peruna-juustotimbaaleja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 155 kcal
Proteiini 10,6 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search