Välimeren karitsan filee

Välimeren karitsan filee
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Välimeren karitsan filee

Välimeren karitsan filee

Salaattijuustolla täytetty karitsanfilee sopii pääsiäispöytään kahvikastikkeen kera.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
karitsan ulkofileitä
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (180 g)
1
valkosipulin kynsi
2 tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 rkl

Kahvikastike

5 dl
vettä
1 ½ dl
vahvaa kahvia (2 mittaa/kupillinen)
1
lihaliemikuutio
3 rkl
fariinisokeria
4 rkl
tummaa suurustejauhetta
1 prk (120 g)
mustapippuria myllystä
( suolaa )

Ohje

  1. Leikkaa karitsan ulkofileet pitkittäin halki, niin että jäävät toisesta reunasta kiinni. Levitä fileet avattuna työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta.
  2. Valuta salaattijuusto ja murenna. Mausta juusto hienonnetulla valkosipulilla ja rosmariinilla. Levitä täyte lihalevyille. Rullaa lihat kääryleiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleiden pinta Oivariini rasvassa. Siirrä uunivuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa 25 - 30 min.
  3. Kiehauta vesi, kahvi, liemikuutio ja fariinisokeri kattilassa. Suurusta suurustejauheella. Keitä 1 min. Lisää smetana. Kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  4. Anna lihakääröjen vetäytyä folion alla 10 min uunista oton jälkeen. Poista cocktailtikut. Leikkaa kääröt 3 osaan. Tarjoa lihan kanssa kastiketta ja peruna-juustotimbaaleja.
Lisukkeeksi
Peruna-juustotimbaalit
2 h

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
156 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.