Valkosipuli-appelsiiniivaahtoa ja sienitoast

Valkosipuli-appelsiiniivaahtoa ja sienitoast

Kuohkea appelsiinivaahto toimii kastikkeena maukkaille sienileiville. Näitä toasteja voi tarjota niin arjessa kuin juhlassa.

30 min
keskitaso
164 kcal / 100g
1
0

Ainekset4 annosta

4 annosta

Sienitoast

4 viipaletta
paahtoleipää
100 g
siitakesieniä
1
punasipuli
1 rkl
½ dl
ruohosipulia

Valkosipuli-appelsiinivaahto

1 rkl
1
salottisipuli
1
valkosipulin kynsi
1 dl
1 dl
kanalientä
2 dl
ripaus
suolaa
valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Valmista ensin valkosipuli-appelsiinivaahto: Kuullota voissa hienonnetut sipulit. Lisää appelsiinimehu, kanaliemi sekä kerma. Keitä hiljalleen kasaan, jotta maku tiivistyy. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Vaahdota sauvasekoittimella liemestä kuohkea.
  2. Paahda leipä. Puhdista sienet tarvittaessa. Viipaloi sipuli. Paista sienet ja sipuli pannulla voissa. Lisää lopuksi hienonnettu ruohosipuli.
  3. Nostele sieni-sipuliseosta leipien päälle. Viimeistele appelsiinivaahdolla.
  4. Tarjoa alkuruokana tai pikkusuolaisena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
13 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)