Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annospalaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 250 g valkosuklaata
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Pinnalle
- 1 prk (2,5 dl) Valio mansikkakermaa
- 0 kg punaista elintarvikeväriä ripaus
- 0 kg valkosuklaalastuja
Jaa resepti
Ohje
- Paloittele 200 g valkosuklaata ja voi kattilassa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoitellen. Varo pohjaan palamista. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
- Lisää munat. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista.
- Paloittele loppu valkosuklaa (50 g) pieniksi paloiksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja suklaapalat. Lisää seos kattilaan ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
- Levitä taikina leivinpaperoituun (ks. vinkki) 20 x 30 cm kokoiseen paistovuokaan.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30 - 35 min. Leivonnaisen rakenne on uunista otettaessa vielä löysähköä, mutta jähmettyy jäähtyessään.
- Valmista sillä aikaa mansikkakinuski.
- Kaada kerma kattilaan ja anna sen kiehua reippaasti välillä sekoittaen, kunnes se muuttuu paksuksi kinuskikastikkeeksi (8 - 10 min). Tehosta väriä halutessasi elintarvikevärillä.
- Nosta leivospohja leivinpaperin avulla pois vuoasta. Levitä mansikkakinuski pinnalle tai pursota se raidoiksi leivonnaisen pinnalle. Viimeistele raastetulla valkosuklaalla. Nosta hetkeksi kylmään.
- Paloittele pieniksi ruuduiksi (20 palaa).
Vinkki leivinpaperin muotoiluun
- Leivinpaperia on helpompi muotoilla, kun kastelet sen hanan alla. Purista ja ravista ylimääräinen vesi pois ja muotoile uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
318 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
36,4 g
Rasva
16,6 g
Tyydyttynyt rasva
9,4 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- punaista elintarvikeväriä
- valkosuklaalastuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.