Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Valkosuklaablondie mansikkakinuskilla

Browniesin kaveri - blondie - on pieni ja makea herkkupala, jossa maistuu valkosuklaa niin paahteisena kuin sellaisenaan. Kostearakenteista makupalaa piristää pinnan mansikkakinuski.

Valkosuklaablondie mansikkakinuskilla
Valkosuklaablondie mansikkakinuskilla

Ainesosat

annospalaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g valkosuklaata
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 1 prk (2,5 dl) Valio mansikkakermaa
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä ripaus
  • 0 kg valkosuklaalastuja

Ohje

  1. Paloittele 200 g valkosuklaata ja voi kattilassa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoitellen. Varo pohjaan palamista. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  2. Lisää munat. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista.
  3. Paloittele loppu valkosuklaa (50 g) pieniksi paloiksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja suklaapalat. Lisää seos kattilaan ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
  4. Levitä taikina leivinpaperoituun (ks. vinkki) 20 x 30 cm kokoiseen paistovuokaan.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30 - 35 min. Leivonnaisen rakenne on uunista otettaessa vielä löysähköä, mutta jähmettyy jäähtyessään.
  6. Valmista sillä aikaa mansikkakinuski.
  7. Kaada kerma kattilaan ja anna sen kiehua reippaasti välillä sekoittaen, kunnes se muuttuu paksuksi kinuskikastikkeeksi (8 - 10 min). Tehosta väriä halutessasi elintarvikevärillä.
  8. Nosta leivospohja leivinpaperin avulla pois vuoasta. Levitä mansikkakinuski pinnalle tai pursota se raidoiksi leivonnaisen pinnalle. Viimeistele raastetulla valkosuklaalla. Nosta hetkeksi kylmään.
  9. Paloittele pieniksi ruuduiksi (20 palaa).

Vinkki leivinpaperin muotoiluun

  1. Leivinpaperia on helpompi muotoilla, kun kastelet sen hanan alla. Purista ja ravista ylimääräinen vesi pois ja muotoile uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 318 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 36,4 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • punaista elintarvikeväriä
  • valkosuklaalastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search