Valkosuklaablondie mansikkakinuskilla

Valkosuklaablondie mansikkakinuskilla
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Valkosuklaablondie mansikkakinuskilla

Valkosuklaablondie mansikkakinuskilla

Browniesin kaveri - blondie - on pieni ja makea herkkupala, jossa maistuu valkosuklaa niin paahteisena kuin sellaisenaan. Kostearakenteista makupalaa piristää pinnan mansikkakinuski.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
2 h
Yhteensä
2 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset20 annospalaa

20 annospalaa
250 g
valkosuklaata
75 g
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa

Pinnalle

1 prk (2,5 dl)
Valio mansikkakermaa
( ripaus
punaista elintarvikeväriä )
valkosuklaalastuja

Ohje

  1. Paloittele 200 g valkosuklaata ja voi kattilassa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoitellen. Varo pohjaan palamista. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  2. Lisää munat. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista.
  3. Paloittele loppu valkosuklaa (50 g) pieniksi paloiksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja suklaapalat. Lisää seos kattilaan ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
  4. Levitä taikina leivinpaperoituun (ks. vinkki) 20 x 30 cm kokoiseen paistovuokaan.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30 - 35 min. Leivonnaisen rakenne on uunista otettaessa vielä löysähköä, mutta jähmettyy jäähtyessään.
  6. Valmista sillä aikaa mansikkakinuski.
  7. Kaada kerma kattilaan ja anna sen kiehua reippaasti välillä sekoittaen, kunnes se muuttuu paksuksi kinuskikastikkeeksi (8 - 10 min). Tehosta väriä halutessasi elintarvikevärillä.
  8. Nosta leivospohja leivinpaperin avulla pois vuoasta. Levitä mansikkakinuski pinnalle tai pursota se raidoiksi leivonnaisen pinnalle. Viimeistele raastetulla valkosuklaalla. Nosta hetkeksi kylmään.
  9. Paloittele pieniksi ruuduiksi (20 palaa).
Vinkki

Vinkki

Leivinpaperia on helpompi muotoilla, kun kastelet sen hanan alla. Purista ja ravista ylimääräinen vesi pois ja muotoile uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
406 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.