Vanilja-mustikkamuffinit

Vanilja-mustikkamuffinit

Kahvipöydässä maistuvat suussa sulavalla marengilla kuorrutetut vanilja-mustikkamuffinit.

50 min
keskitaso
306 kcal / 100g
2

Ainekset12 kpl

12 kpl

Taikina

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1
keltuainen
1 prk (200 g)
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Väliin

1 dl
pakastemustikoita
1 tl
perunajauhoja

Marenki

1
valkuainen
¼ dl
sokeria

Ohje

  1. Vaahdota kevyesti pehmeä Oivariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja keltuainen. Säästä valkuainen marenkiin. Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos.
  2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja jaa puolet siitä muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin. Ripota taikinan päälle jäiset mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Lisää loppu taikina mustikoiden päälle.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n.12 min. Vatkaa sillä aikaa valkuainen vaahdoksi. Lisää vaahtoon hitaasti pienissä erissä sokeri. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää, kovaa ja pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.
  4. Lusikoi marenkiseosta muffineiden pinnalle. Jatka vielä paistamista n. 7 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
133 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›