Vanilja-mustikkamuffinit

Vanilja-mustikkamuffinit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vanilja-mustikkamuffinit

Vanilja-mustikkamuffinit

Kahvipöydässä maistuvat suussa sulavalla marengilla kuorrutetut vanilja-mustikkamuffinit.

Valmistusaika

Työaika
30 min
20 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl

Taikina

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1
keltuainen
1 prk (200 g)
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Väliin

1 dl
pakastemustikoita
1 tl
perunajauhoja

Marenki

1
valkuainen
¼ dl
sokeria

Ohje

  1. Vaahdota kevyesti pehmeä Oivariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja keltuainen. Säästä valkuainen marenkiin. Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos.
  2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja jaa puolet siitä muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin. Ripota taikinan päälle jäiset mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Lisää loppu taikina mustikoiden päälle.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n.12 min. Vatkaa sillä aikaa valkuainen vaahdoksi. Lisää vaahtoon hitaasti pienissä erissä sokeri. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää, kovaa ja pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.
  4. Lusikoi marenkiseosta muffineiden pinnalle. Jatka vielä paistamista n. 7 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.