Värikäs kasvispiirakka

Värikäs kasvispiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Värikäs kasvispiirakka

Värikäs kasvispiirakka

Tästä kasvispiirakasta riittää syötävää isommallekin porukalle. Piiras kannattaa tarjota samana päivänä, kun se valmistetaan, sillä se on parhaimmillaan tuoreena.

Valmistusaika

Työaika
40 min
kohotus
40 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen

Pohja

2 dl
vettä
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 rkl
oreganoa tai meiramia
½ dl
5 dl
vehnäjauhoja

Täyte

½ l (200 g)
tuoreita sieniä
1
purjo
4
valkosipulin kynttä
1 rkl
2
porkkanaa raastettuna
1 (400 g)
kesäkurpitsa
1
punainen paprika
1 pkt (250 g)
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
oreganoa tai meiramia

Ohje

  1. Valmista pohja. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää mausteet ja voi sekä osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  2. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperille pannulle. Peitä liinalla ja anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  3. Pilko sienet, viipaloi purjo, hienonna valkosipuli, raasta porkkanat ja suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Paista niitä voissa pannulla, kunnes neste on hieman haihtunut. Lisää paloiteltu juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Ota pannu levyltä ja anna hieman jäähtyä.
  4. Sekoita joukkoon munat ja mausteet. Levitä kasvisseos kohonneelle pohjalle ja paista 250 asteessa n. 15 - 20 min. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.