Yrttikierreleipä

Yrttikierreleipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Yrttikierreleipä

Yrttikierreleipä

Päältä kaunis ja sisältä herkullinen yrttikierreleipä saa makunsa tuoreilla yrteillä maustetusta voista. Herkullinen tuoreen leivän tuoksu keittiössä on taattu tällä reseptillä. 

Valmistusaika

Työaika
1 h 10 min
20 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 dl
250 g
25 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
25 g

Täyte

25 g
2 dl
hienonnettuja yrttejä , esim. tuoretta basilikaa, oreganoa, persiljaa

Ohje

  1. Kuumenna maito-rahkaseos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää osa jauhoista ja sekoita hyvin.
  2. Alusta joukkoon loput jauhot ja sulatettu voi. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  3. Kauli kohonnut taikina n. 33 x 43 cm:n levyksi. Levitä pehmeä voi pohjalle ja ripottele yrttisilppu päälle. Rullaa kuten kääretorttu. Nosta pellille leivinpaperille.
  4. Leikkaa taikinatanko päältä halki siten, että toinen pää jää yhteen. Kierrä jauhotetuin käsin taikinatangot toistensa ympäri. Nipistä päät yhteen. Kohota peitettynä.
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min
  6. Tarjoa salaatin ja juuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›