Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Broileririsotto

Broileririsotto on sellaisenaan maukasta ruokaa arki-iltoihin tai viikonloppuun. Aito risottoriisi on pyöreäjyväistä ja kypsennettäessä se imee runsaasti nestettä muuttumatta puuromaiseksi. Risottoriisilajikkeita ovat esimerkiksi Carnaroli ja Arborio.

Broileririsotto
Broileririsotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1  (160 g) porkkana
  • 2-3  (125 g) salottisipulia
  • 2 rkl (30 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl risottoriisiä
  • 8 dl kuumaa vettä
  • kanaliemikuutiota
  • 2 dl
    Valio appelsiinitäysmehua
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1,5 l perinteinen
  • 300 g grillattua broilerin rintaleikettä (nahattomaksi ja luuttomaksi perattuna)
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 1 rkl limettimehua
  • 0 kg limetin kuori
  • ½ prk (à 150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 100 g parmesaania lastuina

Ohje

  1. Leikkaa porkkana aivan pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne sekä hienonnetut salottisipulit ja riisi läpikuultaviksi voissa. Älä ruskista.
  2. Valmista kanaliemi: Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Lisää liemestä n. 1/3 kattilaan riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää liemi pienissä erissä sekä appelsiinitäysmehu. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  4. Lisää perattu broilerinliha pieninä kuutioina. Mausta risotto sitruunapippurilla, limettimehulla ja pestyn limetin ohuelti raastetulla pintakuorella.
  5. Lisää crème fraîche. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
  6. Lisää juusto lopuksi tai vasta annostelun yhteydessä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 128 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 12,1 g
Rasva 5,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • limetin kuori
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search