Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lihapullat

Lihapullat ovat mainiota arkiruokaa, sillä ne maistuvat koko perheelle. Tarjoa lihapullien kanssa keitettyjä perunoita tai perunamuusia.

Lihapullat
Lihapullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 sipuli
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 500 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Ohje

  1. Aloita lihapullien valmistaminen sekoittamalla kermaviiliin korppujauhot ja anna seoksen turvota noin 15 min.
  2. Hienonna sipuli ja paista voissa pehmeäksi. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.
  3. Muotoile taikinasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Paista lihapullat voissa kypsiksi.
  4. Tarjoa lihapullat perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 11,8 g
Hiilihydraatti 5,2 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search