Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustaherukka-tuorejuustopasteijat

Mustaherukka taipuu mainiosti makean pasteijan täytteeksi, sillä sen hapokkuus on omiaan tekemään näistä leivonnaisista yllättävän raikkaita.

Mustaherukka-tuorejuustopasteijat
Mustaherukka-tuorejuustopasteijat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon

Täyte

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 100 g mustaherukoita
  • 2 tl perunajauhoja

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

Taikina

  1. Kuutioi jääkaappikylmä voi kulhoon. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää murun joukkoon tuorejuusto. Sekoita taikina tasaiseksi. Mikäli taikina jää tarttuvaksi, lisää hiukan (n. 1/2 dl) vehnäjauhoja. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1/2 h.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa 12 osaan (10 x 10 cm).

Täyte

  1. Jaa tuorejuusto taikinaneliöiden keskelle. Painele tuorejuuston päälle perunajauhotetut mustaherukat.
  2. Sulje pasteijat kolmioiksi: Kasta neliöiden reunat kananmunalla ja taita vastakkaiset kulmat yhteen. Painele reunat napakasti.
  3. Voitele pasteijat munalla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min.
  4. Tarjoa jäähtyneenä kahvin tai teen kanssa. Pasteijat voi pakastaa.

KORISTELUVINKKI

  1. Voit koristella pasteijat esim. kuivatuilla granaattiomenan siemenillä tai marjoilla. Painele siemenet juuri uunista tulleiden, kuumien pasteijoiden pinnalle. Anna jäähtyä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 343 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 29 g
Rasva 22,1 g
Tyydyttynyt rasva 12,6 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search