Prinsessakakku

Prinsessakakku

050
10
b 10
Kasvis (lakto-ovo)
268 kcal / 100g
Prinsessakakku on perinteikäs kahvipöydän leivonnainen. Prinsessakakussa on täytteenä vadelmia, vadelmahilloa sekä vaniljakreemiä tai -kiisseliä ja kakkua koristaa usein vaaleanvihreä marsipaanikuorrute.

tällä ohjeella onnistuu aina. eikä niin haastava miltä vaikuttaa, eli kannattaa kokeilla vaikkei olisikaan mikään velho keittiössä ;)

Nimetön 10.5.2014 Kaikki kommentit >
Valio
Tehnyt
Valio
Valmistus
1h 35min
Vaikeusaste: haastava
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.Lue lisää annosmäärien muuttamisesta ›Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Valmistusaineet

Kakkupohja
4  munaa
1 1/2  dl sokeria
1  dl vehnäjauhoja
1  dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1  tl leivinjauhetta
Vaniljatäyte
3 1/2  dl Valio kevytmaitoa
1  muna
2 1/2  rkl perunajauhoja
1/2  dl sokeria
1  rkl vaniljasokeria
2  dl Valio kuohukermaa
Marjatäyte
2  dl vadelmia
1  dl vadelmahilloa
Voikreemi
100  g Valio suolaamatonta voita
1  dl tomusokeria
1  tl vaniljasokeria
Kuorrutus ja koristelu
tomusokeria
250  g marsipaania
( ruusu )
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.

  • Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.

  • Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

  • Sekoita vaniljatäytteen ainekset vaniljasokeria ja kuohukermaa ja lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siitä ensin pieni osa kiisseliin, jotta se notkistuu. Lisää loppu kermavaahto.

  • Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja paksu kerros vaniljatäytettä. Aseta kansilevy päälle.

  • Vatkaa pehmeä voi, siivilöity tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä voikreemi kakun päälle.

  • Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku ruusulla tai muotoile halutessasi marsipaanista koristeita.

Avaa/sulje Ravintosisältö (268 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
268
kcal / 100g

Proteiini
(g)
5
Hiilihydraatit
(g)
31
Rasvat
(g)
13
Ravintokuitu
(g)
1
Kalsium
(mg)
89
D-vitamiini
(µg)
1

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Mitä muuta söit tänään? Kokeile kalorilaskuria >

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:

  • tomusokeria

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Kalorilaskuri

0

tähteä viidestä(0 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
1h
Uunissa
35min

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos