Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sadonkorjuusarvi

Maitorahkalla mehevoitetty leipätaikina muodostaa kuoren täytetylle sarvelle. Sadonkorjuusarvi on saanut täytteekseen juures- ja juustoraastetta.

Sadonkorjuusarvi
Sadonkorjuusarvi

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 3 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 1 pala (150 g) purjoa
  • 3 (250 g) porkkanaa
  • 1 (150 g) palsternakka
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl yrttitarhan sekoitusta
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen rahka-vesiseokseen hiiva, suola ja sokeri. Alusta jauhoilla ja lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt voi. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa.
  2. Kuullota hienonnettu purjo ja karkeaksi raastetut porkkanat ja palsternakka voissa. Mausta. Anna jäähtyä.
  3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (50 x 20 cm). Levitä kasvistäyte ja juustoraaste levyille ja rullaa kuten kääretorttu. Taivuta rullattu tanko kaarevasti uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla. Leikkaa ulkoreunaan muutama lovi, jotta täyte näkyy vähän. Voitele munalla. Ripottele pintaan siemeniä.
  4. Paista 225 asteessa n. 18 min tai kunnes sarvet ovat kypsiä

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 182 kcal
Proteiini 8,1 g
Hiilihydraatti 21,5 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search