Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Blinit ovat takuuvarma talviherkku

Blinit ovat takuuvarma talviherkku

Rapeat blinit ovat yksi slaavilaisen keittiön suurimpia herkkuja. Näillä ohjeilla valmistat perinteiset blinit sekä nopeamman blinipannukakun. Parasta kylminä talvipäivinä kiireettömästi nauttien.

Törmäsitkö ravintolan bliniviikkojen mainokseen? Herkullisia blinejä saadakseen ei tarvitse lähteä ravintolaan saakka, sillä blinien, eli toiselta nimeltään linnien valmistus onnistuu mainiosti myös kotikeittiössä.

Hyvät raaka-aineet saavat blinit maistumaan

Perinteisten blinien kuohkea rakenne ja miedosti hapan maku syntyy, kun hiivaa sisältävän taikinan annetaan seistä huoneenlämmössä vähintään tunti, mielellään pidempään. Lisäkuohkeutta taikinaan antavat vaahdotetut valkuaiset, jotka lisätään juuri ennen paistamista.

Helpoiten blinit syntyvät valurautaisella blinipannulla, runsaassa aidossa voissa paistaen. Paistamiseen sopii myös tavallinen paistinpannu tai ohukaispannu. Kun voita on pannulla riittävästi, blinille muodostuu sille ominainen rapea ja huokoinen rakenne.

Parhaat blinireseptit

Suomessa blinit ovat tavallisesti paksuhkoja pieniä lettuja, mutta yhtä oikeaa tapaa blinien paistamiseen ei ole. Erityisesti blinien synnyinseudulla Venäjällä blinit tarkoittavat ihan tavallisia ohuita lettuja. Ja jos aika on kortilla, taipuvat blinit myös nopean pannukakun muotoon. Blinien lisukkeiksi sopivat mädit, graavi- ja kylmäsavukalat, sienisalaatti, fermentoitu suolakurkku, pieniksi kuutioiksi leikattu sipuli sekä tietenkin smetana.

Blinit ovat seurusteluruokaa

Blinit sopivat mainiosti isommallekin porukalle. Zakuskoja eli pikkuhiljaa nautittavia suupaloja syötäessä ruokailu rytmittyy rennoksi ja aikaa jää seurustelulle. Kalojen lisäksi zakuska-pöytään voi kattaa vorschmackia, keitettyjä perunoita sekä salat Olivierin. Kasvisruokailijalle maistuvia lisäkkeitä ovat fermentoidut suolakurkut, säilykepunajuuret, pikkelöity kaali ja sipuli sekä nopeasti syntyvä maukas sienisalaattidippi.

Viimeistele smetanalla

Kunnon lusikallinen smetanaa kruunaa blininautinnon. Jos haluat smetanasta kuohkeaa, vatkaa sitä muutama minuutti sähkövatkaimella ja lisää joukkoon hieman vaahdotettua kuohukermaa.


Search