
Lanttureseptit
Lanttu on monikäyttöinen juures, jota voi käyttää sellaisenaan raakana tai kypsentää useilla tavoilla. Lantun maku on raikas ja mieto, joka kypsennettäessä muuttuu makeammaksi. Siksi lanttu maistuu sekä lapsille että aikuisille. Lantun voi maustaa esimerkiksi hunajalla, rosmariinilla ja muilla yrttimausteilla. Lanttu on maukas lisuke esimerkiksi kalalle tai lihalle.
Vaikka lanttulaatikko mielletään usein perinteisenä jouluruokana, se soveltuu ruokapöytään kaikkina vuodenaikoina. Kasvispata koostuu erilaisista juureksista, johon makua tuo AURA® juusto – jätä juureksia kuohuva pata hautumaan ja ota rennosti sillä välin. Paahdettu juuressosekeitto puolestaan täydentyy herkullisella ruohosipuliöljyllä. Katso maukkaat lanttureseptit ja löydä suosikkisi!
12 reseptiä

Alkuperäinen Valio jouluruukku

Skånen juurekset

Joulun juureslaatikko

Paahdettu juuressosekeitto

Kasvispata

Juuresratatouille

Hunajaiset lanttukuutiot

Raastevati

Pienet juuresrieskat

Lanttulaatikko soseesta

Jouluinen juuresvuoka eli Jouluruukku

Lanttulaatikko
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?