AURA-punajuuri ohrapuuro

AURA-punajuuri ohrapuuro
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

AURA-punajuuri ohrapuuro

AURA-punajuuri ohrapuuro

Punajuurisotto on monille tuttu ruokalaji. Kotimainen ohra toimii riisin tapaan puurona ja ohrattona loistavasti. Punajuureen yhdistettynä ohrapuuron maku on ihanan juureva ja rakenne napakan kermainen ja se on riittävän ruokaisa myös lounasruokana.

Valmistusaika

Työaika
25 min
hauduttaminen
40 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
vettä
1 ½ dl
esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
1 l
1 tl
suolaa
250 g
etikkapunajuurta raastettuna
1 rasia (200 g)

Pinnalle

erilaisia siemeniä

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää ohrasuurimot ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin.
  2. Lisää maito muutamassa erässä samalla hyvin pohjaa myöden sekoittaen. Anna puuron kiehahtaa ennen uutta maitolisäystä. Anna puuron kiehua keskilämmöllä 20 min välillä sekoitellen.
  3. Nosta kattila lieden sivuun, laita kansi päälle ja anna hautua 1 h.
  4. Mausta suolalla, lisää raastettu punajuuri ja tuorejuusto. Sekoita.
  5. Ripottele pinnalle halutessasi paahdettuja siemeniä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›