Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Brita-juustokakku

Britakakku on kesän klassikkoleivonnainen. Tässä ohjeessa yhdistyy Britan makea ja marenkinen pohja sekä raikkaan mansikkainen juustokakku. Juustokakku hyydytetään britapohjien väliin. Mansikan lisäksi kakussa maistuu raikas sitruuna.

Brita-juustokakku
Brita-juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 125 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Juustokakkutäyte

  • 2 liivatelehteä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (2,5 dl) Valio mansikkakermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 2 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja sitruunan kuori vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
  2. Jaa kakkutaikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 20 cm).
  3. Esikypsennä pohjia uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pieninä erinä. Levitä marenki lusikalla pohjille. Ripota pinnalle mantelilastut. Jatka paistamista n. 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

Juustokakkutäyte

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Pehmitä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon mansikkakerma ja vaniljasokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  3. Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi ja lisää täytteeseen.
  4. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liotetut liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen.
  5. Lusikoi juustokakkutäyte toiseen irtopohjavuokaan yhden kakkupohjan päälle. Irrota toinen kakkupohja vuoasta ja aseta se täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä väh. 4 h tai yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 24,2 g
Rasva 13 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search