Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
7 h 25 min
Yhteensä
8 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
4.1
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
125 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Marenki
- 2 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelilastuja
Juustokakkutäyte
- 2 liivatelehteä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
- 1 prk (2,5 dl) Valio mansikkakermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 250 g tuoreita mansikoita
- 2 rkl sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja sitruunan kuori vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
- Jaa kakkutaikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 20 cm).
- Esikypsennä pohjia uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pieninä erinä. Levitä marenki lusikalla pohjille. Ripota pinnalle mantelilastut. Jatka paistamista n. 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Juustokakkutäyte
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Pehmitä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon mansikkakerma ja vaniljasokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
- Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi ja lisää täytteeseen.
- Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liotetut liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen.
- Lusikoi juustokakkutäyte toiseen irtopohjavuokaan yhden kakkupohjan päälle. Irrota toinen kakkupohja vuoasta ja aseta se täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä väh. 4 h tai yön yli.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
233 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
24,2 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.