Brita-juustokakku

Brita-juustokakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Brita-juustokakku

Brita-juustokakku

Britakakku on kesän klassikkoleivonnainen. Tässä ohjeessa yhdistyy Britan makea ja marenkinen pohja sekä raikkaan mansikkainen juustokakku. Juustokakku hyydytetään britapohjien väliin. Mansikan lisäksi kakussa maistuu raikas sitruuna.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
25 min
hyydytys
6 h
jäähdytys
1 h
Yhteensä
8 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

33 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1
sitruunan kuori raastettuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelilastuja

Juustokakkutäyte

2
liivatelehteä
1 rasia (200 g)
1 prk (2,5 dl)
1 tl
vaniljasokeria
250 g
tuoreita mansikoita
2 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja sitruunan kuori vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
  2. Jaa kakkutaikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 20 cm).
  3. Esikypsennä pohjia uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pieninä erinä. Levitä marenki lusikalla pohjille. Ripota pinnalle mantelilastut. Jatka paistamista n. 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  5. Juustokakkutäyte

  6. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  7. Pehmitä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon mansikkakerma ja vaniljasokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  8. Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi ja lisää täytteeseen.
  9. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liotetut liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen.
  10. Lusikoi juustokakkutäyte toiseen irtopohjavuokaan yhden kakkupohjan päälle. Irrota toinen kakkupohja vuoasta ja aseta se täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä väh. 4 h tai yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
277 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.