Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku

1 h 20 min
keskitaso
366 kcal / 100g
1
1

Mehevä Englantilainen hedelmäkakku on täynnä hyviä makuja ja tuoksuja. Leivo se lahjaksi tai itselle kahvipöydän herkuksi. Kakku on hyvin säilyvä, kunhan sen käärii ilmatiiviisti folioon ja säilyttää jääkaapissa. Monen mielestä sen maku vain paranee säilytyksessä.

Ainekset

24 palaa
1 dl
keltaisia rusinoita
1 pkt (100 g)
sukaatteja
1 dl (85 g)
säilykekirsikoita
2 rkl
mantelilikööriä , rommia tai kirsikoiden lientä
200 g
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
4 dl (260 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ dl

Ohje

  1. Mittaa rusinat, sukaatit ja paloitellut kirsikat kulhoon. Kaada päälle mantelilikööri. Anna maustua, sekoita välillä.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen välillä hyvin vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Ota pieni osa jauhoista erilleen ja kierittele siinä liotetut hedelmät. Lisää loppu jauhoseos vuorotellen kerman kanssa voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät.
  4. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 60 - 70 min. Peitä kypsennyksen loppuvaiheessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Rengasvuoassa kakku kypsyy nopeammin kuin suorakaiteen muotoisessa vuoassa. Tarkista kypsyys kakun keskeltä puisella cocktailtikulla.

Vinkki

* Kakun voi valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua. Maut tekeytyvät parhaiksi parin päivän kylmäsäilytyksessä.* Korvaa halutessasi puolet sukaateista 1/2 dl:lla kokonaisia hasselpähkinöitä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
366 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
17 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)