Fenkolihöystetty lohi-perunavuoka

Fenkolihöystetty lohi-perunavuoka

1 h 10 min
keskitaso
120 kcal / 100g
1
1

Uunissa kypsyvät ruuat eivät sido ruuanvalmistajaa lieden ääreen, jolloin ruuan kypsyessä voi puuhastella muutakin.

Ainekset

4 annosta
1 pussi (500 g)
peruna-sipulisekoitusta
1
tuore fenkoli raastettuna
½ pussia (à 150 g)
1 (n. 400 g)
kirjolohifilee
¾ dl
hienonnettua tilliä
1 tl
suolaa
1 tl
sitruunapippuria
2
kananmunaa
2 dl
2 dl

Ohje

  1. Laita peruna-sipulisekoitus sekä fenkoli- ja juustoraaste uunivuokaan.
  2. Huuhdo kalafilee kylmällä vedellä ja poista siitä ruodot esim. ruotopihdeillä. Leikkaa filee pieniksi, nahattomiksi paloiksi. Ripottele tilli ja puolet suolasta ja pippurista kalapaloille. Sekoita ja anna maustua hetki.
  3. Sekoita keskenään munat, kerma, maito ja loput mausteet. Lisää vuokaan perunaseoksen joukkoon kalapalat ja munamaito.
  4. Paista 200 asteessa n. 45 min tai kunnes ruoka on kypsää ja pinta on saanut väriä

Vinkki

Korvaa kirjolohi veteen säilötyllä tonnikalalla. Käytä sitä 2 tlk (à 200 / 150 g). Jos käytät maustettua tonnikalaa, jätä pippuri pois ja puolita suolan määrä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
113 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)