Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Fenkolihöystetty lohi-perunavuoka

Uunissa kypsyvät ruuat eivät sido ruuanvalmistajaa lieden ääreen, jolloin ruuan kypsyessä voi puuhastella muutakin.

Fenkolihöystetty lohi-perunavuoka
Fenkolihöystetty lohi-perunavuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • 1 tuore fenkoli raastettuna
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e400 g raaste (punaleima)
  • 1 (n. 400 g) kirjolohifilee
  • ¾ dl hienonnettua tilliä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Ohje

  1. Laita peruna-sipulisekoitus sekä fenkoli- ja juustoraaste uunivuokaan.
  2. Huuhdo kalafilee kylmällä vedellä ja poista siitä ruodot esim. ruotopihdeillä. Leikkaa filee pieniksi, nahattomiksi paloiksi. Ripottele tilli ja puolet suolasta ja pippurista kalapaloille. Sekoita ja anna maustua hetki.
  3. Sekoita keskenään munat, kerma, maito ja loput mausteet. Lisää vuokaan perunaseoksen joukkoon kalapalat ja munamaito.
  4. Paista 200 asteessa n. 45 min tai kunnes ruoka on kypsää ja pinta on saanut väriä

Vinkki

Korvaa kirjolohi veteen säilötyllä tonnikalalla. Käytä sitä 2 tlk (à 200 / 150 g). Jos käytät maustettua tonnikalaa, jätä pippuri pois ja puolita suolan määrä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search