Hunajasemifreddo

Hunajasemifreddo

Semifreddo on perinteinen italialainen jälkiruoka ja tarkoittaa puoliksi jäätynyttä. Yksinkertaisimmillaan semifredon voi valmistaa piimästä, kuohukermasta. Lisää makeutta hunajalla.

4 h 25 min
helppo
145 kcal / 100g
0
0

Ainekset8 annosta

8 annosta
¾ dl
juoksevaa hunajaa
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
1 prk (2 dl)

Marjakastike

3
mansikkasosetta
tai tuoreita mansikoita
sokeria

Ohje

  1. Sekoita hunaja ja vaniljasokeri piimään. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää piimäseos ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada seos kannelliseen rasiaan tai peitä astia tuorekelmulla ja pakasta n. 4 tuntia.
  3. Valmista kastike: Mausta mansikkasose (tai sauvasekoittimella soseutetut mansikat) sokerilla maun mukaan.
  4. Jaa puoliksi jäätynyt semifreddo annosmaljoihin jäätelökauhalla tai tukevalla lusikalla. Tarjoa lisänä mansikkakastiketta.

Vinkki

* Voit myös valmistaa semifreddot valmiiksi esim. edellisenä päivänä silikonisiin tai metallisiin annosvuokiin. Irrota semifreddot vuoista ja anna pehmetä huoneenlämmössä n. 1/2 tuntia tai jääkaapissa 45 min. Mikäli teet semifreddot metallisiin vuokiin, kasta ne kuumassa vedessä nopeasti ennen jäädykkeiden kumoamista.* Semifreddon voi myös pakastaa rengaskakkuvuoassa. Irrota kuten edellä. Anna pehmetä n. tunti ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
8 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)