Hunajasemifreddo

Hunajasemifreddo

4 h 25 min
helppo
145 kcal / 100g
0
0

Semifreddo on perinteinen italialainen jälkiruoka ja tarkoittaa puoliksi jäätynyttä. Yksinkertaisimmillaan semifredon voi valmistaa piimästä, kuohukermasta. Lisää makeutta hunajalla.

Ainekset

8 annosta
¾ dl
juoksevaa hunajaa
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
1 prk (2 dl)

Marjakastike

3
mansikkasosetta
sokeria

Ohje

  1. Sekoita hunaja ja vaniljasokeri piimään. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää piimäseos ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada seos kannelliseen rasiaan tai peitä astia tuorekelmulla ja pakasta n. 4 tuntia.
  3. Valmista kastike: Mausta mansikkasose (tai sauvasekoittimella soseutetut mansikat) sokerilla maun mukaan.
  4. Jaa puoliksi jäätynyt semifreddo annosmaljoihin jäätelökauhalla tai tukevalla lusikalla. Tarjoa lisänä mansikkakastiketta.

Vinkki

* Voit myös valmistaa semifreddot valmiiksi esim. edellisenä päivänä silikonisiin tai metallisiin annosvuokiin. Irrota semifreddot vuoista ja anna pehmetä huoneenlämmössä n. 1/2 tuntia tai jääkaapissa 45 min. Mikäli teet semifreddot metallisiin vuokiin, kasta ne kuumassa vedessä nopeasti ennen jäädykkeiden kumoamista.* Semifreddon voi myös pakastaa rengaskakkuvuoassa. Irrota kuten edellä. Anna pehmetä n. tunti ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
8 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)