Jäätelökääretorttu

Jäätelökääretorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jäätelökääretorttu

Jäätelökääretorttu

Jäätelökääretorttu on kesän viileä herkku ja maistuu erityisen makealta kesähelteillä.

Valmistusaika

Työaika
40 min
pakastimessa
12 h
Yhteensä
12 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl
mansikka- tai kirsikkahilloa
5 dl
kermajäätelöä ( vanilja, kuningatar tai mansikka)

Tarjoiluun

1 l
mansikoita tai muita marjoja
1 - 2 dl

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varoen vaahtoon. Levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu mantelijauhetta tai sokeria.
  3. Sivele hillo jäähtyneelle pohjalle. Levitä jäätelö ohuina viipaleina kääretorttulevylle. Älä levitä jäätelöä aivan levyn reunaan saakka, jotta se ei pursua ulos käärittäessä.
  4. Rullaa kääretortuksi. Kiedo rulla paperiin. Laita rulla vielä muovipussiin tai alumiinifolioon. Anna jäätyä yön yli pakastimessa.
  5. Anna tortun pehmetä hiukan jääkaapissa ennen viipalointia. Tarjoa mansikoiden ja kermavaahdon kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
188 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›