Kurpitsaleipä

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Kurpitsaleipä

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Mausteinen kurpitsaleipä sopii joulupöytään. Kurpitsaleivän makumaailma on jossain suolaisen ja makean välimaastossa, ja maku muistuttaa epäilyttävästi piparkakkutaikinaa. Niin hyvää!

Ainekset

500 g
kurpitsaa
4 kpl
kananmunaa
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
siirappia
1 ½ dl
olutta
2 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
1 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
½ tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
muskottipähkinää

Vuuan voiteluun

1 rkl
Valio laktoositon voi

Ohje

  1. Lohko kurpitsa, poista siemenet ja aseta lohkot pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 200 asteessa n. 45 min tai kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.
  2. Koverra sisus ja survo sauvasekoittimella. Tarvitset n. 2 dl survosta.
  3. Voitele vuoka voilla ja jauhota.
  4. Sekoita erikseen kuivat aineet.
  5. Sekoita muut aineet, ja lisää kuivat aineet joukkoon.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 min.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Sinua saattaisi kiinnostaa myös