Siirry sisältöön
Lakkakääretorttu

Lakkakääretorttu

Lakka eli hilla on juhlavien leivonnaisten marja. Sulatettu valkosuklaa jähmettää täytteen ilman liivatetta ja siten tortun voi tarjota perinteisten viipaleiden sijaan myös isompina paloina pystyyn aseteltuna.

Lakkakääretorttu

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl lakkahilloa
  • 12 palaa (60 g) valkosuklaata, esim. Panda
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini

Koristeluun esim.

  • 0 kg macarons-leivoksia murennettuna
  • 0 kg lakkoja

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (30 x 40 cm). Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  3. Levitä hillo pohjalle jättäen toisesta pitkästä reunasta n. 3 cm ilman täytettä.
  4. Sulata suklaapalat mikrossa kulhossa välillä sekoittaen. Lisää suklaasulaan rahka pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma.
  5. Levitä täyte hillon päälle. Varaa halutessasi noin neljännes täytteestä koristepursotuksiin. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla niin, että täyttämätön kohta jää saumaksi alaspäin.
  6. Anna täytteen jähmettyä kylmässä väh. 3 h tai seuraavaan päivään. Tee pinnalle koristepursotuksia ja koristele.

Vinkki

Leikkaa kääretorttu viistottain isommiksi paloiksi (6 palaa) ja kokoa palat pystyasennossa lähekkäin kakuksi. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 30,3 g
Rasva 8,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • macarons-leivoksia
  • lakkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search