Lakkakääretorttu

Lakkakääretorttu

Lakka eli hilla on juhlavien leivonnaisten marja. Juhlakääretorttu syntyy kuitenkin helposti, valitsemalla valmiiksi maustettua lakkarahkaa täytteen pohjaksi. Valkosuklaasula jähmettää täytteen ilman liivatetta ja siten tortun voi tarjota perinteisen kääretortun lisäksi koottuna pystyyn jopa kakun muotoon.

55 min
keskitaso
227 kcal / 100g
0
0

Ainekset14 viipaletta

14 viipaletta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl
lakkahilloa
60 g (12 palaa)
valkosuklaata , esim. Panda
2 prk (à 200 g)
1 dl

Koristeluun esim.

macarons-leivoksia murennettuna
lakkoja

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (30 x 40 cm). Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  3. Levitä hillo pohjalle jättäen toisesta pitkästä reunasta n. 3 cm ilman täytettä.
  4. Sulata suklaapalat mikrossa kulhossa välillä sekoittaen. Lisää suklaasulaan rahka pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma.
  5. Levitä täyte hillon päälle. Varaa halutessasi noin neljännes täytteestä koristepursotuksiin. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla niin, että täyttämätön kohta jää saumaksi alaspäin.
  6. Anna täytteen jähmettyä kylmässä väh. 3 h tai seuraavaan päivään. Tee pinnalle koristepursotuksia ja koristele.

Vinkki

Leikkaa kääretorttu viistottain isommiksi paloiksi (6 palaa) ja kokoa palat pystyasennossa lähekkäin kakuksi. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)