Lämmin punajuuri-juustosalaatti

Lämmin punajuuri-juustosalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lämmin punajuuri-juustosalaatti

Lämmin punajuuri-juustosalaatti

Valmista lämmintä punajuurisalaattia alkuruoaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Tarjoile lisäksi vihreää salaattia ja rapeaa leipää.

Valmistusaika

Työaika
45 min
30 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
7 pientä (n. 500 g)
raakaa punajuurta
50 g
2 rkl
siirappia
3/4 - 1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ rkl
kuivattua basilikaa
1 iso (130 g)
punasipuli
2 (420 g)
omenaa
1 - 2 prk (à 180 g)
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Kastike

2 prk (à 200 g)
2 rkl
siirappia
1 rkl
makeaa sinappia
½ tl
mustapippurirouhetta

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa n. 1 cm:n paksuisiksi lohkoiksi ja laita uunivuokaan. Lisää voi nokareina, siirappi ja mausteet. Sekoita hyvin. Paahda 200 asteessa n. 30 min.
  2. Halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ne uunivuokaan kypsennyksen loppupuolella, jotta nekin pehmenevät hiukan.
  3. Kuori ja leikkaa omenat n. 1 cm:n kuutioiksi. Yhdistä lämpimään punajuuri-sipuliseokseen omena ja valutetut juustokuutiot. Viimeistele persiljalla.
  4. Yhdistä kastikkeen aineet keskenään.
  5. Tarjoa salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.