Lemon curd eli sitruunatahna

Lemon curd eli sitruunatahna
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lemon curd eli sitruunatahna

Lemon curd eli sitruunatahna

Lemon curd sopii erilaisten kakkujen ja kääretorttujen täytteeksi, jälkiruokien ja kermavaahdon maustamiseen sekä teeleipien ja paahtoleivän päälle. Itse tehty sitruunatahna säilyy jääkaapissa noin kolme viikkoa puhtaisiin purkkeihin pakattuna.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset3 dl

3 dl
100 g
3
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ dl
sitruunamehua

Ohje

  1. Sulata voi
  2. Vaahdota munat ja sokeri teräskulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa vaahtoon sitruunamehu ja huoneenlämpöiseksi jäähtynyt voisula.
  3. Kuumenna seos vatkaten vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan isompaan kattilaan ja nosta kulho sen päälle. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos sakenee. Kattilassa oleva vesi saa olla juuri ja juuri kiehumispisteessä.
  4. Siirrä lemon curd puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Säilyy n. 3 viikkoa jääkaapissa.
Vinkki

Vinkki

* Lemon curdia voi käyttää kakkujen ja kääretorttujen täytteissä, jälkiruoissa, paahtoleivällä, teeleipien kanssa jne.* Voit halutessasi lisätä lemon curdiin 1/2 tl raastettua sitruunan kuorta.* Lemon curdin voi pakastaa (max aika 4 viikkoa). Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›