Lemon curd eli sitruunatahna

Lemon curd eli sitruunatahna

20 min
keskitaso
291 kcal / 100g
3
4

Lemon curd sopii erilaisten kakkujen ja kääretorttujen täytteeksi, jälkiruokien ja kermavaahdon maustamiseen sekä teeleipien ja paahtoleivän päälle. Itse tehty sitruunatahna säilyy jääkaapissa noin kolme viikkoa puhtaisiin purkkeihin pakattuna.

Ainekset

3 dl
100 g
3
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ dl
sitruunamehua

Ohje

  1. Sulata voi
  2. Vaahdota munat ja sokeri teräskulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa vaahtoon sitruunamehu ja huoneenlämpöiseksi jäähtynyt voisula.
  3. Kuumenna seos vatkaten vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan isompaan kattilaan ja nosta kulho sen päälle. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos sakenee. Kattilassa oleva vesi saa olla juuri ja juuri kiehumispisteessä.
  4. Siirrä lemon curd puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Säilyy n. 3 viikkoa jääkaapissa.

Vinkki

* Lemon curdia voi käyttää kakkujen ja kääretorttujen täytteissä, jälkiruoissa, paahtoleivällä, teeleipien kanssa jne.* Voit halutessasi lisätä lemon curdiin 1/2 tl raastettua sitruunan kuorta.* Lemon curdin voi pakastaa (max aika 4 viikkoa). Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
17 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)